AMD Ryzen 5 5500 düşük watt ve OC nasıl yapılır?

Ymn_75

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B450M K -ıı Ryzen 5 5500 RX 5500 XT 8 GB Corsair Vengeance 8x2 16 GB 3200MHz LG UltraGear 24GS60F-B Rampage RMP-750-80pb
RAM
CORSAIR 8GB Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 x2
Ekran kartı
Rx 5500 XT
Anakart
Asus Prime B450M-K II
İşlemci
Amd Ryzen 5 5500
Ryzen 5 5500 işlemcimde stok fan varken çok ısnıyordu, ısınmasına rağmen 65 70 watt alıyordu. Şimdi sıvı soğutma aldım 60 65'lerde en kötü 75'i geçmiyor ama 35-45 watt arası gidiyor hiçbir şekilde artmıyor stres testinden bile. Bunu nasıl düzelteceğim? Bir de overclock yapmak istiyorum. Birkaç değer denedim ya açılmadı ya da bir anda kapanıyor ve Precision Boost OverDrive D'da sadece GPU çıkıyor. Onu yapınca da aniden kapanma sorunu oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Advanced > AMD Overclock sekmesinden yapman lazım AI Tweaker sekmesinden değil. Ayrıca sıvı soğutmayla dediğin sıcaklık değerleri kötü. Kasa ve sıvı soğutma modelin nedir? Ayrıca o anakartla sıvı soğutma bağlantısını nasıl yaptın? Anakartta pompa girişi yok kasa fanlarını mı söktün?

Kasa fanlarını söktüm pompayı CHA_FAN fanları CPU'ya taktım sadece RGB yok MSI MAG coreliqued 240 silent modda çalıştığından olabilir bir de kamerayı falan hareket ettirirken karıncalanma oluyor OC yide her 2 sekmedende yaptım.

Şu ürünü alman iyi olur öyleyse. Kasa fanlarını bağlayıp dahili gelen kumandayla kontrol edebilirsin. Ayrıca ARGB girişlerine pompayı ve fanlarını bağlayıp renk ayarı da yapabilirsin. Kasa fanı olmadan sistem kullanmak mantıklı değil.

Karıncalanma sadece PBO aktifken mi oluyor yoksa her zaman mı? Sadece PBO aktifken oluyorsa ayarların stabil değildir ya da donanımlar çok ısınıyordur.

eskiden sadece rdr 2 ve Detroit B.H. da vardı şimdi valoranttada fark ettim her zaman

O ürünü sepetime eklemiştim yakın zamanda alacağım OC ve karıncalanmayı nasıl çözebilirim?

eskiden sadece rdr 2 ve Detroit B.H. da vardı şimdi valoranttada fark ettim her zaman

O ürünü sepetime eklemiştim yakın zamanda alacağım OC ve karıncalanmayı nasıl çözebilirim?

HWinfo64'ü indirip "sadece sensörler" seçerek kur. İşaretli 4 kutucuğu bulup seç ve sağ tık menüsünden grafiği göstere tıkla. Ardından bu programı ellemeden sıkıntı yaşadığın oyunlardan birisini aç, bir süre oyna ve tam karıncalanma yaşadıktan sonra bu programı açıp grafiklerin ekran görüntülerini paylaş.

şuanda rdr oynuyorum programı kurup 10 15 dakika sonra verileri kaydedip atıcağım

watt değerleri olarak böyle program çalışıyor

gpu 68 gpu sıcak nokta 95 idi oyunu durdurup çekerken böyle

Cevap vermediniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…