AMD Ryzen 5 5600X ile RTX 5070 Ti çalışır mı?

Petroniuscs

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, işlemci AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
TUF Gaming B550-Plus (Wi-Fi)
16 GB RAM var.

Mevcutta ASUS RTX 3070 var üstünde. Bir upgrade yapmak istiyorum. Tüm sistemi mi yenilemem gerekli? Yoksa 5070 veya 5070 Ti alsam beni kurtarır mı?

Bu arada bir sorunum yok sadece yeni generasyonda tam randımanlı kulanıma devam etmek istiyorum.

hangi çözünürlükte kullacağına göre değişir, çözünürlük arttıkça yük ekran kartına biner. bence işlemcin hala iyi ama o ekran kartına yakışmıyor bence min 7600 lazım gibi

Hiç oraya buraya bakmadan biraz ezber bir yorum olabilir. İnsanlar Google'dan bir yere güvenerek yazarya o yüzden yazdım. Evet oyununu oynarsın tam ekran kartı perfornmansı alacağını sanmıyorum. FPS düşmeleri olabilir. Darboğaz yapabilir.

Şöyle bir edit yapayım. Ekran kartını al tak. Çok sorun yaratırsa bir tane 5700x3D al ikinci elden. 5600'ü sat. Bu arada RAM 32 olsun.

Selamlar, işlemci AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor, 3701 MHz, 6 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
16 GB RAM var.

Mevcutta ASUS RTX 3070 var üstünde. Bir upgrade yapmak istiyorum. Tüm sistemi mi yenilemem gerekli? Yoksa 5070 veya 5070 Ti alsam beni kurtarır mı?

Bu arada bir sorunum yok sadece yeni generasyonda tam randımanlı kulanıma devam etmek istiyorum.

5090 alsan bile kurtarır sadece ekran kartından tam performansı alamazsın o da oynadığın oyunlara ve çözünürlüğe bağlı. Her şekilde 3070'den daha çok performans alacağın için sistemi değişene kadar seni idare eder.

16 GB RAM var.

Bence 5070 alın Ti farkına da işlemci anakart RAM yükseltir DDR5 sisteme geçersiniz.

5090 alsan bile kurtarır sadece ekran kartından tam performansı alamazsın o da oynadığın oyunlara ve çözünürlüğe bağlı. Her şekilde 3070'den daha çok performans alacağın için sistemi değişene kadar seni idare eder.

Arkadaşın yorumuna katılıyorum. Oynadığın oyunlara bağlı derken AAA oyunlardan bahsediyoruz. Ufak çaplı oyunları oynarsın zaten. En çok ekran kartına yük açık dünya oyunlarında bindiği için. Bunu öyle düşün.

1080p de ciddi darboğaz olur ama 2K veya 4K oynayacaksan besleyebilir gibi. AM5 geçmek mantıklı bir seçim olur. Anakart RAM ve işlemciyi satıp masrafları minimuma indirebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı