AMD Ryzen 5 5600X ısınıyor

Egzoz fan ile alakası yok, eğer AIO üzerinde fanlar havayı kasa içerisine çekecek şekilde yerleştirilmediyse radyatör üzerindeki hava akışına kasanın egzoz fanının etkisi olmaz.

Stok fan 5600x için çok yetersiz, iyi bir soğutma alana kadar CPU undervoltage yaparak kullanmanızı öneririm.

Yaklaşık olarak benzer sistemimiz var , sistemi aldığımda 2 3 ay stok fanla UnderVoltage yaparak işlemciyi 70 75 derecelere çekmiştim fakat 240mm AIO ile birlikte 55-60 dereceleri yük altında geçmiyor.

Son düzenleme:
5600x 'e stok fan yetmiyor sanırsam.

Egzoz fanı kesinlikle lazım. Stok fandaki termal macunu. Yakın zamanda sıvı sogutucu alırım diye düşünüyorum.

Kısa süreliğine yapılır ama iyi bir soğutucu şart.

Performansı etkiler mi?

Undervolt konusnda teçrübem yok lakin eco mod sıvı sogutucu alana kadar kullanılabilir.

Stok fan ve sıvı sogutucu kesinlikle alacağım lakim korkum işlemcide sorun olup olmadığı. İşlemciyi kullanalı 1 hafta bile olmadı.

İşlemci gereken progrmlar kullanacağım o sebtten 360 ML veya 240 ML sıvı sogutucu alırım diye tahmin ediyorum. Ama önerileriniz için teşekkürler.

CPB kapalı iken kaç derceyi görüyorsun.

Arctic Freezer 34 e-sports Duo fiyatına göre iyi performans vermiş. İşlemciniz ne?
5600x 'e stok fan yetmiyor sanırsam.
keşinlikle.

240mm AiO aldıktan sonra undervoltage ayrlarını eski hline getirdiniz mi?
Genel olarak toparlamak gerekirse postu açma amacım işlemcide bir problem oldugunu düşünmem. Anladıgım kadarıyal sorun yok. Eger varsa garantiye gondermeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

CPB kapalı iken Max 70 gördüm.

Egzos fanı ile nasıl alakası yok, kasa üstünde ki en önemli fan kendisi, yıllardır 4.5ghz seviyelerinde overclock edilmiş fx8300 kullanıyorum gammaxx s40 ile, normal halde stress testinde yaz aylarında 60 küsürlerde gezen işlemcim, egzos fanlarını kapayınca 80'i geçip biosu öttürmeye başlıyor. Intel'in stok fanları oldum olası rezalet, ama amd'nin ryzenlarla gelen stok fanları, stok ayarlar için yeterli.

Pbo'nun olayı belli bir limit dahilinde sıcakliklara bağlı olarak işlemcinin kendini açabildigi kadar açması. Sıcaklıklar 90'a kadar gelebilir, anakart bu sıcaklıklara göre işlemciyi kısıyor zaten egzos fanı alsan belki benim gibi sıcaklıklarda muazzam fark göremeyebilirsin çünkü, anakartın daha termal boşluk var diyerek işlemcinin hızını şimdikine göre daha da artıracak. Sonra daha fazla sıcaklık üretilecek işte bunun yüzünden derece bazında çok fark göremeyebilirsin.

Kasa içinde ki sıcak havayı atmak çok önemlidir, egzos fanı olmaz ise sıcak havanin bir kısmı kasada kalır ve tekrar islemci soğutucuyla soğutmak(!) üzere kullanılır.
Varsa yanlışım affola ama egzos fanını küçümsemek hiç akla mantığa gelmiyor.

Çok dogru, benim tahminime göre 5 derece gibi fark eder.
Bende de aynı işlemci var ve anakartım B550 TUF. Bende 92 dereceye geldiğinde overtempature hatası verip bilgisayar kendini kapatıyor. Sizde sanırım bu sınır daha yüksek. Daha önce hiç kapandı mı?

Max 92'yi gördüm ama anlık olarak yükseliyor. 3 gündür kullanıyorum kapanma olmadı.

Şu konu altında yorum atanların yarısının fizik dersinden kaldığına yemin edebilirim, ama kanıtlayamam. Yan kapağı açarak başlayabilirsin, fırın gibi kasan var, fan yok, ısınacak elbet.

Şu konu altında yorum atanların yarısının fizik dersinden kaldığına yemin edebilirim, ama kanıtlayamam. Yan kapağı açarak başlayabilirsin, fırın gibi kasan var, fan yok, ısınacak elbet.

Hocam sence sorun egzoz fan mı yoksa stok soğutucu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…