Öncelikle forumda yeniyim, işin içinden çıkamadığım için buraya konu açma gereksiniminde hissettim kendimi
Overclock yapmak istiyorum işlemcime fakat kendi denemelerim neticesinde bir sonuca varamadım.
Araştırmalarıma istinaden silikon testinden çıkan sonuç neticesinde voltaj ve frekans ayarlamaları yapılıyormuş.
Ben bu testi hangi uygulama ile yapacağım? Bu test esnasında işlemci ayarları normal mi olmalı, nelere dikkat etmeliyim?
Test tam ve doğru sonuç vermiyor. Her silikonun voltajı farklıdır teste göre voltaj ve frekans belirlenmez. Uzun uğraşlar sonucu deneme yanılmayla kendin bulursun.
Test tam ve doğru sonuç vermiyor. Her silikonun voltajı farklıdır teste göre voltaj ve frekans belirlenmez. Uzun uğraşlar sonucu deneme yanılmayla kendin bulursun.
Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. En azından bir fikir vermesi açısından hangi programı kullanmalıyım ve kullanırken bios ayarlarının default olması mı gerekir?
Sistemim aşağıdaki şekildedir, uygun frekans ve voltaj ayarlaması için denemelere hangi değerlerden başlamamı önerirsiniz?
Asus Tuf Gaming B550M-Plus
AMD Ryzen 5 5600x-stok soğutucu
Kingston 8gb 3600mhz CL17 x2=16gb ram
Asus GeForce RTX 3060 Ti
Seagate 500gb M2 SSD
Download ClockTuner for Ryzen (CTR), Guru3D is the official download partner for this handy utility that can possibly boost ZEN2 processor performance on your PC....
Yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. En azından bir fikir vermesi açısından hangi programı kullanmalıyım ve kullanırken bios ayarlarının default olması mı gerekir?
Sistemim aşağıdaki şekildedir, uygun frekans ve voltaj ayarlaması için denemelere hangi değerlerden başlamamı önerirsiniz?
Asus Tuf Gaming B550M-Plus
AMD Ryzen 5 5600x-stok soğutucu
Kingston 8gb 3600mhz CL17 x2=16gb ram
Asus GeForce RTX 3060 Ti
Seagate 500gb M2 SSD
Download ClockTuner for Ryzen (CTR), Guru3D is the official download partner for this handy utility that can possibly boost ZEN2 processor performance on your PC....
Peki default ayarlarda kullanmak yerine 4200 frekans üzerinde uygun voltajı yakalayıp o şekilde kullansam default'a nazaran daha fazla verim almış olmaz mıyım?