AMD Ryzen 5 işlemci tavsiyesi

oytuncilen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. ASUS TUF Gaming B450M PRO s anakart ve Palit GeForce GTX 1650 Super ekran kartını aldım. İşlemci için Ryzen 7 2700X düşünüyordum soğutması falan daha iyi olduğu ekstra soğutucuya ihtiyacı yok dendiği için falan ama biraz daha pahalı ve ileriye dönük olarak Ryzen 3500X, Ryzen 5 3600'ya da 3600X işlemcilerinde iyi olduğunu duydum. Sadece oyun amaçlı sistemimi yeniliyorum. Bana en az 5-6 sene gitmesini istiyorum yenileyeceğim parçaların.

Mevcut sistemimi 2011'de topladım ve hiçbir parçasına O.C falan yapmadan 9 senedir oynuyorum. O.C İşlerinden anlamıyorum ve uğraşmak da istemiyorum. Aldığım anakarta ve ekran kartına uygun, uzun süreli kullanabileceğim işlemci hangisi olmalı sizce? Bir de 3600'ler için stok fan yeterli değil deniyor, fan almak gerekiyormuş. Stok fanı sadece oyun için yeterli olmaz mı? Fan almak istesem sessiz bir fan olarak ne almalıyım? Fan çok büyük olmamalı ki yer sıkıntısı olmasın kasada. Tabi 2x8 RAM'de alacağım işlemciden sonra. Bütçem işlemci için 2bin civarlarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet 10400F i sonradan gördüm fiyatı baya uygun ama anakartı aldıktan sonra. AM4 aldığım için intel işlemci olmaz sanırım.
Aralarında 100TL fark var ve fan olarak daha iyiyse tabi ki 3600x olabilir ama o da 95W olduğu için biraz çekiniyorum. Tabi çoğu yerde O.C. yapmasanızda 3600 ve 3600x içinde ilerde illa ki daha iyi fan takmanız gerekebilir diyorlar.
3600X'te Wraith Spire var. Yeterli olur.
Aralarında 100TL fark var ve fan olarak daha iyiyse tabi ki 3600x olabilir ama o da 95W olduğu için biraz çekiniyorum. 3600 65w. Bu w değerleri önemlisi? Tabi çoğu yerde O.C. yapmasanızda 3600 ve 3600x içinde ilerde illa ki daha iyi fan takmanız gerekebilir diyorlar.
3600X olsa daha iyi olur oyun konusunda.
Aralarında 100TL fark var ve fan olarak daha iyiyse tabi ki 3600x olabilir ama o da 95W olduğu için biraz çekiniyorum. 3600 65w. Bu w değerleri önemlisi? Tabi çoğu yerde O.C. yapmasanızda 3600 ve 3600x içinde ilerde illa ki daha iyi fan takmanız gerekebilir diyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…