AMD Ryzen 5'li APU mantıklı mı?

RETGEX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba AMD Ryzen 5 işlemcili bir APU bilgisayar kurmak istiyorum ama APU sistem bile artık 3 bin lira 4 bin lira arası fiyatlardan satılıyor APU'ya bu kadar para vermekte istemiyorum eskiden 4 bin liraya ne sistemler kuruluyordu sizce yanlış mı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba AMD Ryzen 5 işlemcili bir APU bilgisayar kurmak istiyorum ama APU sistem bile artık 3 bin lira 4 bin lira arası fiyatlardan satılıyor APU'ya bu kadar para vermekte istemiyorum eskiden 4 bin liraya ne sistemler kuruluyordu sizce yanlış mı düşünüyorum.
Bende ryzen 7 5700G var çıktığı gün 3800 liraya aldım en üst model almamın sebebi ileride fiyatlar ve stoklar düzelince güçlü bi ekran kartı takmak için. Şuan valorant 230-330 fps civarı alıyorum bence mantıklı. Ama overclock da yaptım.

Haklısın, şahsen ben APU toplanmasından yana değilim şayet mutlaka bir masaüstü istemiyorsanız. En düşük dahi bir kasa toplasanız üstüne klavye, mouse, hoparlör, monitör derken en az 10 bin 12 bin TL (tahmini) cebinizden çıkmış olacak ve bir ekran kartınız dahi olmayacak. Bence o paraya GTX 1650 ve civarı ekran kartına sahip olan 15.6" (inç) bir dizüstü sizi daha çok memnun edecektir.

Bende Ryzen 7 5700G var çıktığı gün 3800 liraya aldım en üst model almamın sebebi ileride fiyatlar ve stoklar düzelince güçlü bir ekran kartı takmak için. Şu an Valorant 230-330 FPS civarı alıyorum bence mantıklı. Ama overclock da yaptım.

Hocam ek kule tipi sıvı soğutucu falan kullanıyor musunuz yoksa stoklamı kullanıyorsunuz sıcaklık değerleri nasıl.

@RETGEX Haklısınız hocam. Eskiden o paraya 1050 Ti'li sistemler bile toplanırdı fakat hem dolar/tl bazındaki yükseliş hem de şeref yoksunu satıcıların 1050 Ti için bile en az 2300 TL koyması " o da en ucuzu Turboks marka " bizleri ya pahalı APU sistem toplamaya ya da dertli şarkı dinlemeye sürüklüyor
Boşa yaşıyoruz :(
Screenshot_20210821-103322~2.png

RX 560, GT 1030, 750Ti gibi kartlarla sistem kursanız zaten Ryzen APU'larla ortalama aynı FPS değerlerini alacaksınız. Bence APU sistem toplamak ve ileride sağlam bir ekran kartı takmak daha iyi olur. Bu kartı beslemek için de zaten minimum Ryzen 5 serisi gerekeceği için Ryzen 5 APU sistem toplamak oldukça mantıklı.

@RETGEX Haklısınız hocam. Eskiden o paraya 1050 Ti'li sistemler bile toplanırdı fakat hem dolar/tl bazındaki yükseliş hem de şeref yoksunu satıcıların 1050 Ti için bile en az 2300 TL koyması " o da en ucuzu Turboks marka " bizleri ya pahalı APU sistem toplamaya ya da dertli şarkı dinlemeye sürüklüyor
Boşa yaşıyoruz :(
Eki Görüntüle 1144062
Turboxa para vermek yerine parayı çöpe fılrat daha mantıklı boşa yaşıyoruz
RX 560, GT 1030, 750Ti gibi kartlarla sistem kursanız zaten Ryzen APU'larla ortalama aynı FPS değerlerini alacaksınız. Bence APU sistem toplamak ve ileride sağlam bir ekran kartı takmak daha iyi olur. Bu kartı beslemek için de zaten minimum Ryzen 5 serisi gerekeceği için Ryzen 5 APU sistem toplamak oldukça mantıklı.
Aslında mantıklı ama 3 sene önce kimse apunun yüzüne bakmuoyrdu şimdi apuya muhtaç kaldık

Ryzen 5'li APU toplamayı önermiyorum, 3000 lira civarına da toplanmaz zaten en az 5000 civarı bir para gerektirir, o parayla da 10100F + 1650 düşürebilirsiniz indirimlerden.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı