AMD Ryzen 7 1800x ve GTX 1070 Sistem Tavsiyesi

ndara12

Hectopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 7 1800x ve GTX 1070 ekran kartı üzerine oyun odaklı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Anakart olarak malum Am4+ soket olarak pek bir seçenek yok ve fiyat açısından çok değişken. Anakartın etkisi ne derece önemli bunu merak ediyorum, hangisini neden seçmeliyim ? Ayrıca her türlü öneriye açığım.

Bütçenizi öğrenebilir miyiz? Şuanlık bir sınır olmadığı için MSI X370 XPOWER Gaming Titanium öneriyorum. Anakartların çipseti aynı olduktan sonra fazla bir fark etmiyor. Ama farklı çipsetli anakartlar arasında farklar olabiliyor. PCI-e sürümü, PCI-e hat sayısı, Maksimum USB bağlantı noktaları gibi... Farklı çipsetli anakartlar arasındaki farklar bunlar oluyor. Aynı çipsetli anakartlar arasındaki farklar genelde Ethernet kontrolcüleri, ses teknolojileri, ışıklandırma gibi özellikler oluyor.

Son düzenleme:
Dostum 1800X oyun için değil iş odaklı profesyonel kullanım için üretilmiş bir işlemci. Intel karşılığı 6900K Entusiast seviye işlemci oyun performansı olarak o işlemcilerin verebileceği aman aman bir performans olmaz. Oyun odaklı bilgisayarların en tepe işlemcisi AMD cephesinde R7 1700, Intel cephesinde ise i7 7700K'dır. Bu işlemcilerin üstündeki işlemciler oyun da oynatır ama üretim amacı oyun olmadığı için yıldızı sönük kalır.

Bütçem 7000 civarı hocam (anakart'a bir sınır koymadım henüz), cevabın için teşekkürler ayrıca kafamda az çok bir şeyler oluştu.

Evet genel olarak öyle söyleniyor , fakat oyun içi testlerinde işlemcinin bu denli fps de fark yarattığını görünce tercihimi ryzen 1800x yönünde kullanmak istedim, ayrıca okuduğum bir kaç makalede ileride oyunların çok çekirdekli yapıya geçebileceği yönünde bilgiler mevcut , haliyle uzun süre kullanmak istiyorum ben de sistemi..

Son düzenleme:
Arkadaşın dediklerine katılıyorum. Oyun ve internette sörf amacı ile sistemi topluyorsan, R7 1700X ve GTX 1070 alabilirsin. Veya bekleyip AMD'nin RX500 serisini alabilirsin. Karar senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…