Ahmet byrmc
Centipat
Eğer monitör olsaydı yazardım kardeşimNe için kullanacağınızı, bütçenizin ne kadar olduğunu ve monitör veya herhangi bir ekipmanın bütçeye dahil olup olmadığını yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
İlginiz için teşekkür ederim. Şöyle bir sorum olacak yaptığınız değişimleri benim yazdığım ile kıyaslar mısınız.İşlemci - 1301 TL
Anakart - 785 TLAMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı
AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
Bellek - 627 TLMSI B450 GAMING PLUS MAX AMD B450, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI-D, HDMI ATX Anakart - inventus
MSI B450 GAMING PLUS MAX AMD B450, DDR4, AM4 Ryzen, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI-D, HDMI ATX Anakartinventus.com.tr
Ekran Kartı - 3359 TLG.Skill RipjawsV Siyah 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram Fiyatı
G.Skill RipjawsV Siyah 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!www.hepsiburada.com
SSD - 535 TLEkran Kartı - Ekran Kartı Modelleri - n11.com
Asus, Nvidia ve ATI gibi markalardan oluşan ekran kartı modelleri n11.com'da! En uygun ekran kartı fiyatları, bilgisayar bileşenleri kategorisinde!urun.n11.com
Kasa - 486 TLHard Disk - Sabit Disk - n11
Hard Disk ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Hard Disk çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Güç Kaynağı - 363 TLAerocool Aero One Eclipse ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Aerocool Aero One Eclipse ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Toplam - 7456 TLGIGABYTE P650B 650W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU | ITOPYA
GIGABYTE P650B 650W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile GP-650B ITOPYA'da.www.itopya.com
Parçaları tek tek toplayınca pahalıya geliyor. İnventus, İncehesap, İtopya gibi sitelerdeki hazır sistemler üzerinden değişiklik yaparak daha ucuza sisteminizi toplayabilirsiniz. Sizin sisteminiz için bu bütçede 1660 SUPER ekran kartı düşük kalmış. Monitör dahil mi söylememişsiniz ama dahil olsa bile belirli parçalardan kısıp en az RTX 2060 veya yine 2060 SUPER olan bir sistem toplayabilirsiniz. Eğer AMD ekran kartı almak isterseniz RX 5700 XT düşünebilirsiniz fakat sürücü sorunları yaşayan kullanıcılar mevcut. İyice araştırın. Son olarak alacağınız sistemi asla Rampage güç kaynağına emanet etmeyin. Corsair, Cooler Master, FSP, Seasonic, Be Quiet gibi en kaliteli markaları tercih edebilirsiniz.
İşlemci olarak ryzen 5 3600'ün tek çekirdek performansından dolayı oyunlarda bir tık daha iyi performans verir. Tabi render veya yayın yapılacaksa ryzen 7 2700x daha iyi bir seçim olacaktır. Anakart olarak tomahawkın vrmleri biraz daha serin çalışacaktır (uzun sürede artısını görürsünüz). Eğer type c önemliyse ve 100 tl fark gözünüzde büyümüyorsa tomahawk seçilmeli bence. Ekran kartı olarak çok büyük farklar var. Birisi 1080p için biçilmiş kaftan, diğeri ise 2k orta yüksek oynamak için yeterli bir kart. 2 karttan ziyade bu kartı almanızı öneririm. Rakibi rtx 2070 superdir. Ram olarak kesinlikle çift kanallı ram kullanılmalı arkadaşın attığı gibi. SSD olarak sizinki gibi hızlı olan bu modeli almanız en yararlısı olacaktır. Kasa ve psuya gelecek olursak, kasayı hiç görmemiştim ama ön ve üstte mesh var ki büyük fark yaratır soğutmada. Bence şu modele de bir bakın. Psu olarak arkadaşın attığı modelde kablolar daha hoş gözükecektir.Şöyle bir sorum olacak yaptığınız değişimleri benim yazdığım ile kıyaslar mısınız.
Benim attığım sistemden mi bahsediyorsunuz?İşlemci olarak ryzen 5 3600'ün tek çekirdek performansından dolayı oyunlarda bir tık daha iyi performans verir. Tabi render veya yayın yapılacaksa ryzen 7 2700x daha iyi bir seçim olacaktır. Anakart olarak tomahawkın vrmleri biraz daha serin çalışacaktır (uzun sürede artısını görürsünüz). Eğer type c önemliyse ve 100 tl fark gözünüzde büyümüyorsa tomahawk seçilmeli bence. Ekran kartı olarak çok büyük farklar var. Birisi 1080p için biçilmiş kaftan, diğeri ise 2k orta yüksek oynamak için yeterli bir kart. 2 karttan ziyade bu kartı almanızı öneririm. Rakibi rtx 2070 superdir. Ram olarak kesinlikle çift kanallı ram kullanılmalı arkadaşın attığı gibi. SSD olarak sizinki gibi hızlı olan bu modeli almanız en yararlısı olacaktır. Kasa ve psuya gelecek olursak, kasayı hiç görmemiştim ama ön ve üstte mesh var ki büyük fark yaratır soğutmada. Bence şu modele de bir bakın. Psu olarak arkadaşın attığı modelde kablolar daha hoş gözükecektir.
Evet?Benim attığım sistemden mi bahsediyorsunuz?