AMD Ryzen 7 3700X ısınma sorunu

siamodon

Hectopat
Yeni aldığım sistemde CPU ısınma problemi yaşamaktayım.
Bilgisayarımın bazı parçları;
ASUS Prime B450M-K
AMD Ryzen 7 3700X

ASUS RTX2070S.
Gamepower Crimson guard ARGB kasa.
Cooler Master 650W 80+ Power.

FurMark ve Prime95 programları tarafından bilgisayarımın performansını ölçemek için test yaptım, yapmaktayım. GPU sıcaklığım 75 derece sabitken CPU sıcaklığım sadece FurMark açıkken 81 dereceydi. Furmak + Prime95 ardından GPU sıcaklığım 75 dereceyi korudu CPU sıcaklığım 94-95 sıcaklığa ulaştı. Yaklaşık 9 saatir bu şekilde çalışıyor. Program arka plandayken bilgisayarımı kullandığım zaman herhangibir performans düşüklüğü ya da kapanma, mavi ekran gibi sorunlar şu anlık yaşamadım.

Sonuca gelirsek benim bu durumda ne yapmam gerekiyor? İşlemcim için sıvı soğutma alsam problem çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de aynı anda yapmışsın R7 3700X yanına gelen soğutucu Wraith Prism RGB hakkını veriyor.

hocam zaten kapanma, mavi ekran gibi problemlerle karşılaşmadım sadece fan oldukça ses yapıyor ve 90-95 derecelere çıkıyor bir yerde bir problem var. akşam oyunda deneyeceğim benim için önemli olan oyun kısmı.

Stok fanı yeterli bir işlemci, muhtemelen kasadan kaynaklanıyor. Böyle bir sisteme neden iğrenç bir kasa tercih ettiniz ki? Kasanın yan kapağını çıkartıp öyle deneyin muhtemelen sıcaklık düşecektir.

tamamen benim iş bilmezliğimden kaynaklı hocam. sorun olmaz kurtarır dedik olmadı. kapağı açmayı düşündüm o zaman çok toz birikmez mi ?

ayrıca ben tüm değerleri TechPower GPU-Z programından söylemiştim ama şu an Amd Ryzen Master uygulamasına bakınca 10 derece daha az görüyorum galiba ilk baktığım uygulama yanlış gösteriyor.

Son düzenleme:

Stok soğutucu ve o anaakrt ile gayet iyi sıcaklık alıyorsun bende 240ML sıvı sogutma var ve anakartım 1.5 voltaj cekiyor senle aynı büyük ihtimalle seninki bu kadar voltaj vermiyor ve stok sogutucun var sıcaklık gayet normal bu arada OCCT kullan bu arada

AMD'nin stok soğutucusu aşırı ses yapıyor ve yeterli soğuttuğunu düşünmüyorum. 3600X kullanıyorum ve stok soğutucusu boşta bile aşırı sesli. Kasa ile alakalı değil. Hyper 212 taktım çıt sesi yok ve ısı derecesi bayağı düştü.

yük altındayken kasanın kapağını açtım ve sıcaklık 20 derece kadar düştü. Benim sorunum meğersem kasaymış

Yük altındayken kasanın kapağını açtım ve sıcaklık 20 derece kadar düştü. Benim sorunum meğersem kasaymış

Senin Kasa Cam yanlarımda mesh bir yerde görmedim gibi Mesh bir kasaya gecersen sıcaklıklar bayağı düşer bende de Xigmatek lamiya kasa var Sıvı sogutma var 240 oyunlarda 63 dereceden 3700X'im 75'lere fırlıyor iniyor kasa hava akışı tam iyi değil bende de ama gene iyi Mesh bir kasa şart sıcaklıklar sonra 63 65 arası gidip geliyor yani bunun mesh bir kasaya sahip olsam 58 64 arası gidip gelecek arada farka bak 7 8 derece 10 derece neredeyse kasa önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…