AMD Ryzen 7 5800X 90 dereceyi görüyor

caesar423

Hectopat
Anakart
A320 A PRO
Bilgisayarıma başlıktan da görüldüğü üzere AMD Ryzen 7 5800X aldım termal macununu sürdüm ve kule tipi fanı taktım ve bilgisayarımı açtıktan sonra derecelerin bir tık yüksek olduğunu gördüm. Masaüstünde boşta 50-65 derece aralarında geziyor normal Valorant gibi bir oyuna girince 75 dereceleri görüyor fakat Ark gibi işlemcinin tamamını kullanan oyunlarda işlemci 90 dereceyi görüyor. Sizce bu normal mi? Bu işlemcinin zaten overheat problemi olduğu söyleniyordu fakat bu kadar ben bile beklemiyordum. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Kule tipi kullaniyorsunuz ne bekliyordunuz ki maksimum 70C falan mi? Kule tipi almak yerine biraz daha bekleyip sivi sogutma almaniz daha iyi olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucunuz ve kasanız nedir?

Kule tipi kullaniyorsunuz ne bekliyordunuz ki maksimum 70C falan mi? Kule tipi almak yerine biraz daha bekleyip sivi sogutma almaniz daha iyi olurdu.
Anakartımın işlemciyi tanıması için bios update gerekiyordu onun için Bilgisayar tamircisine gittiğimde sıkıntı olmayacağını hatta kule tipi fanın sıvı soğutucudan daha iyi olcagını söyledi adam bende o yüzden 3 fanlı kule tipi soğutucu aldım. Termal Macun olarak da grizzly markaları yüksek ısı iletimli olanından kullandım.

Soğutucunuz ve kasanız nedir?
Kasamın tam modelini bilmiyorum fakat rampage 3 fan önde 1 fan arkada. ColdPower 6p Am4 Uyumlu Am5 Uyumlu 6 Bakır Boru 3 Rgb Fan Kule Tipi Fan Fiyatı, Yorumları - Trendyol kule tipi fan da bu

Hem kasanız kötü hem soğutucunuz. En azından bir Phantom Spirit alın bu işlemciye.

Kule tipi kullaniyorsunuz ne bekliyordunuz ki maks 70c falan mi? kule tipi almak yerine biraz daha bekleyip sivi sogutma almaniz daha iyi olurdu.
Bilip bilmeden konuşmamanızı öneriyorum. Phantom Spirit'i bir araştırın da gelin. Fiyatına göre her soğutucuyu tokatlıyor.
Dandik kule tipi dandik kasa olunca böyle olur tabii ki. Anakartta iyi değil. 3'ü birleşince gayet normal.
Kasanın modeli önemli ona göre Phantom önerebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…