Mevcut sistemimle uzun süredir memnunum, ama performansı artırmak için birkaç yükseltme yapmak istiyorum. Özellikle oyun ve genel kullanımda daha fazla verim almak istiyorum. Bütçem çok esnek değil, ancak fiyat/performans odaklı ilerlemeyi düşünüyorum.
1. Ekran kartı yükseltmesi: 1080p/165Hz için RTX 3050 yeterli ama yükseltme için hangi kartları önerirsiniz? RTX 4060 Ti'ya da RX 7800 XT işimi görür mü?
Bence mantıklı değil. DDR4'te 16'dan 32'ye geçmek ölü bir yatırım olur. İlk olarak ekran kartını değiştirip sonradan bütçe yettiği takdirde AM5'e geçmek çok daha mantıklı bir yatırım olur. Performans artışı epey olacaktır.
Güç kaynağı değiştirmenize şu an gerek yok. İlerleyen zamanlarda olabilir, yetecektir.
Bence mantıklı değil. DDR4'te 16'dan 32'ye geçmek ölü bir yatırım olur. İlk olarak ekran kartını değiştirip sonradan bütçe yettiği takdirde AM5'e geçmek çok daha mantıklı bir yatırım olur. Performans artışı epey olacaktır.
Phantom Spirit, çok fazla güç çeken bir işlemci almadığınız sürece yetecektir. Öncelik olmamalı.
Bütçeyi düzenledim konuda. Anladım hocam siz AM5 ve Ekran kartı değişimini tavsiye ediyorsunuz. Bana da mantıklı geliyor, yine de sormak istedim. Teşekkür ederim.
Bütçeyi biraz daha zorlarsanız 20-21 bine 5060 Ti 16GB modeli düşüyor ara ara. Bütçeyi zorlamak istemezseniz 16-18 bin TL arasında da 9060 XT 16GB tercih edebilirsiniz.
Bütçeyi biraz daha zorlarsanız 20-21 bine 5060 Ti 16 GB modeli düşüyor ara ara. Bütçeyi zorlamak istemezseniz 16-18 bin TL arasında da 9060 XT 16 GB tercih edebilirsiniz.
Inno3D 5060 Ti 16GB modeli 2-3 gündür akşamları Vatan'da 20.800'e düşüyor. Onun dışında Palit 5060 Ti 16GB düşüyor 21-22'ye. İkisi de ortalama modeller, hangisinin taksit vs. durumu daha çok uyuyorsa tercih edebilirsiniz.