AMD Ryzen 7 7700X alınır mı?

@arda307 @Salvador17
İşlemci canavar ama sıvı soğutucu ile bile fazla ısınıyor diye yorumlar görüyorum.

Bir yorumda boşta 60 derece görüyorum. 240 mm radyatörlü sıvı soğutucu da dahi 95 dereceyi görüyorum demiş.

Bu işlemci stok fanla kullanılmaz, illa kaliteli bir kule tipi/sıvı soğutma gerekiyor.

Bu işlemci stok fanla kullanılmaz, illa kaliteli bir kule tipi/sıvı soğutma gerekiyor.
Hocam bu işlemci üzer mi ? 9700X baktığım da fiyatı güvenilir satıcılar da pahalı geldi.
Şimdi sıvı soğutucu yanına ekstra kule tipi fan mı almam gerekiyor. Öneriniz var mı?

7700X asla üzmez fakat bütçe çıkacak olur ise 9700X daha iyi bir işlemci. 9700X, 7700X'e nazaran oyun performansı ve genel performans olarak bir tık daha iyi. 9700X için kule tipi soğutma yeterli oluyor. 7700X maalesef fazla ısınan bir işlemci. Bütçeni arttırabilirsen 9700X çok daha mantıklı seçenek olacaktır, hem 7700X aldığında soğutma için ayrıca para gerekecek. Ayrıca anakartının modeli nedir?

Hocam anakart MSI B650 model.

Anakartın R7 9700X destekliyor. Bütçe çıkarsa dediğim gibi 9700X almak daha mantıklı olur. Zaten 7700X ile aralarında ortalama 2.000TL civarı fark var. Bir de 7700X soğutması için düzgün ve kaliteli bir soğutma gerekecek, o yüzden soğutmayı hesaba katarsan aynı yakın fiyatlara denk gelecek ikisi de. Seçim senin.

Hocam 9700x alırsam kule tipi fan veya sıvı soğutucu ihtiyaç yok mu ?
Amazon da kutusuz satıyor magic ama ikinci el gönderir diye tırsıyorum.

DFS Bilgisayar'dan alabilirsin. Oradan 1 ay önce fansız kutusuz 5700x3D satın aldım. Küçük plastik kutuda korunaklı şekilde kargo geldi ve aldıktan sonraki gün elime ulaştı.

DFS Bilgisayar'dan alabilirsin. Oradan 1 ay önce fansız kutusuz 5700x3D satın aldım. Küçük plastik kutuda korunaklı şekilde kargo geldi ve aldıktan sonraki gün elime ulaştı.
Hocam yanına sıvı soğutucu olarak ne önerirsiniz ? Kule tipi fan almama gerek yok dimi .
9700x alacağım.

Bütçen varsa sıvı soğutma, bütçe yeterli değilse kule tipi al. Kule tipi yeterli olur ama bütçen varsa sıvı soğutma al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…