Elektronik AMD Ryzen 7 7800x3D tray 14.799TL

Bu işlemcinin benchmark değerine baktığım zaman orta-üst seviye bir işlemci olduğunu görüyorum. (34k puan)

Oyun performansı dışında bu fiyatı hak eden bir işlemci değil bence. Multi tasking konusunda 2021'in işlemcisi olan 5950x'in benchmark puanı bile 45k. 5950x piyasadan silinmeden önce daha bu yılbaşında 12.500 TL fiyat etiketi vardı.

Oyun performansı dışında hak etmiyor zaten. X3D işlemciler oyun işlemcisi ya o hani o yüzden çekirdek ve Boost hızından feragat edip önbelleğe abanmışlar. 9000 serisinde bu sorunu da çözdüler zaten.

Aralarında Max 2K fiyat farkı oluyor şu an. Ama oyunlarda i9 14900K çok daha önde. Bu yüzden siz sorun yaşamıyorsanız ona yöneleceğim daha fazla.

İkisi de ölü soket hocam. Evet şu an baktım oyun performansında 14900k biraz daha önce alıp geçin en az 5 sene arkanıza bakmazsınız. Ama mutlaka DDR5 anakart tercih edin.

Aralarında Max 2K fiyat farkı oluyor şu an. Ama oyunlarda i9 14900K çok daha önde. Bu yüzden siz sorun yaşamıyorsanız ona yöneleceğim daha fazla.

Oyun için alacaksanız 7800x3D alın. Intel şu an hem ölü soket hem de daha fazla güç tüketiyor. Ayrıca 14000 serisinde sorunlar var. Kesin çözüldü mi belli değil. Intel'in yayınladığı BIOS ayarlarını 14900k da uygularsanız bir de performans kaybı yaşıyorsunuz. Ayrıca 14900k daha fazla ısınıp daha az performans veriyor. Üretkenlik için alacaksanız 7950X alın. Intel şu an alınmaz.

Oyunu 4k'da oynayacağım, işlemcinin önemi o yüzden az ama çok fazla oyun oynamayacağım. İşler için kullanacağım çoğunlukla, sürekli fikir değiştirmek zorunda kalıyorum. Nereye yönelip okey desem bir problem çıkıyor.
14900k alayım diye niyet ediyorum, veriler müthiş diyorum biraz araştırıyorum 100 derecede kullanıyor herkes, bu işin içinden nasıl çıkılacak bilmiyorum. 50 kere işlemci-anakart konusunda fikir değiştirdim 1 haftada... Intel mi amd mi, ultra 7 265k mı 14900mü, 9700x mi 7950x mi diye düşüne düşüne...

7950X veya 9950X alın bence. 14900k dediğiniz gibi hem ısınıyor hem de çok güç tüketiyor. Sorun çıkarmaya meyilli ve ölü soket.

14900k kullanıcısıyım ve işlemcim renderda (ki ağır iş yüklerim var) 90 derecenin üstüne nadiren çıkıyor, oyunlarda ise 60 derecelerde geziniyor ki oyunları 4K oynamıyorum. U9 285K render için eğer 14900K'nın sıcaklıkları içinizi rahat ettirmiyorsa güzel bir çözüm fakat ona oranla pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…