AMD Ryzen 7 7800x3D vs. AMD Ryzen 7 9700X

Omerk_k

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050
İ5-11400H
16GB RAM
500 GB SSD + 1TB HDD
Meslek
Grafik Tasarımcı
İkisi arasında kararsız kaldım: AMD Ryzen 7 7800X3D vs AMD Ryzen 7 9700X. Hangisini almalıyım bilmiyorum. 360 mm sıvı soğutma ile kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında kararsız kaldım: AMD Ryzen 7 7800x3D vs AMD Ryzen 7 9700X. Hangisini almalıyım bilmiyorum. 360 mm sıvı soğutma ile kullanacağım.

Amacına bağlı ben sadece oyun oynayacağım başka işim olmaz dersen 7800x3D iş için de kullanacağım oyun için derender vs alacağım dersen de 9700X.

Merhaba konuyu tekrar aktif ediyorum sizce bu işlemcilerden hangisini almalıyım?

Kullanım amacıniza gore değişir dümdüz oyun amaçlı ise X3D işlemciye bakın. İş odaklı ise 9950X

Makine tasarımları yapılacak 3D uygulamalarda ama gamer birisiyim bu da var tabi

Makine tasarımları yapılacak 3D uygulamalarda ama gamer birisiyim bu da var tabi
Yanlis bilmiyorsam X3D işlemciler direkt oyun amaçlı. Is konusunda biraz sinifta kalıyor. X serisi işlemciler direkt is odaklı ama oyun performansı da gayet başarılı.

Rakamları sallayarak söylüyorum
X3D render vb işlerde %15 performans kaybı verir
X modeli oyunda %3luk performans kaybı verir

Anlattığınız tabloda 9950x en mantıklısı gözüküyor. Forumdaki diğer arkadaşlar bu konuda benden daha bilgili, onları dinlemeni tavsiye ederim

Onların da yorumunu bekliyorum o halde. Peki bir sorum olacaktı bu işlemciler için sıvı soğutma önerisi alacaktım ayrı konumu açmalıyım nasıl yapayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…