AMD Ryzen 7 9700X RTX 4060 Ti darboğaz yapar mı?

Ekync

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben Ryzen 7 9700X ve RTX 6060 Ti ile bir sistem toplamak istiyorum ama darboğaz yapar mı diye merak ettim. Sizce bu işlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı? Yaparsa hangi işlemci veya ekran kartı önerirsiniz?

Çok pahalı. O kadar para verip de 4060 alınmaz. Satarken markalar ne düşünüyor acaba?
Markalar satmıyor ki sistemi adam kendi toplamış, onun için bu kadar dengesiz olmuş.

Toplamda yaklaşık 58600 TL tuttu topladığım sistem, bazı parçaları kafanıza göre ayarlayabilirsiniz, mesela 240'lık sıvı soğutma koydum bunun yerine belki kule soğutma olabilir. Ayrıca kasa veya psu da değiştirebilirsiniz tercihen, ama iyi modellerdir attıklarım. Parçalara gelecek olursak:

Öncelikle işlemci olarak AMD Ryzen 7 7800X3D kullandım:

Bu işlemciye eşlik edecek ekran kartı ise Galax RTX 4070 Super:

Bu sistemin RAM bellekleri ise şu şekilde Patriot 32GB ve 6000 MHz değerine sahip:

Bu parçaların hepsini bir arada tutacak Asus B650 anakartımız:

Bu sistemimizin depolama birimi olan Samsung 1TB NVMe SSD'miz ise bu:

Bütün parçalarımıza güç sağlayacak olan NZXT 750W PSU'muz:

Bu parçalara ev sahipliği yapacak olan Zoko Chiko ARGB kasamız:

Son olarak da böylesine güçlü bir işlemciyi soğutmak için hem görsel, hem de işlevsel olarak güçlü DeepCool LE50-MARRS sıvı soğutmamız:
O kadar uğraştım ve fiyatına göre süper bir sistem sundum, arkadaş hala 4060 Ti almak konusunda ısrarcı biraz :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı