AMD Ryzen 9 3900X Tabanlı Sistem Toplama Tavsiyesi

Yekta Özdemir

Megapat
Katılım
22 Eylül 2012
Mesajlar
541
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek

  • PSU yanlışlıkla 450W seçmişim sanırım en az 600W olmalı.
  • Ekran kartı konusunda biraz kararsız kaldım, bunun yerine 2070 Super'de olabilir.
  • Bu PC'yi Amazon'dan topladığımda minimum 4000TL kazancım olduğunu da üzülerek belirtmek istiyorum.
  • Programlama yaparken derleyicelerin en iyi ve hızlı şekilde çalışmasını ve Diablo 4, GTA 6'yı rahat rahat oynatabilecek bir PC toplamak hedefim. Beni 6-7 yıl götürebilmeli.
 
Kasa olarak bunu öneriyorum: https://www.qp.com.tr/phanteks-eclipse-p400a-rgb-temperli-cam-mid-tower-atx-bilgisayar-kasasi

Ekran kartı olarak 5700 XT alacaksanız Sapphire Nitro+ alın ama 2070 Super alacaksanız Rog Strix alabilirsiniz. Bütçe yetiyorsa önerim 2070 Super olacak. Ayrıca o anakart biraz kötü denilebilecek seviyede fiyatına göre. Önerim X570-F Rog Strix, X570 TUF Gaming olur. Çünkü VRM'leri ve soğutması biraz kötü. Liste atiyim ona göre anakart alımınızı yapabilirsiniz:



Ekstra olarak 4+4 CPU girişinden 2 tane olan bir PSU alın. Ya da daha sonra uzatma alabilirsiniz. Çünkü X570 anakartlarda 8+4 Pin CPU girişi var. Normalde 8 Pin giriş kaldırıyor işlemcileri genellikle ama 3900X 12 çekirdek bir işlemci olduğu için sürekli yapılacak bir renderda gerekli olabilir.
 
Teşekkür ederim, anakartı Technopat aylık sistem tavsiyelerinde gördüğüm için listeye almıştım kendimde çok araştırma fırsatım olmadı daha. Önerilerine bakıcam.
Hocam:
*650W 80+ PSU Gold
*Corsair MP510 960 GB SSD
Eklemeniz daha iyi olacaktır
Bahsettiğiniz SSD´nin kapasitesi istediğimden yüksek ve bu da fiyatı arttırıyor. 480GB olanları varmış ama onlar da Evo kadar iyi mi bilemedim kapasiteye göre ucuzlar çünkü.
Kasayı birisi daha önermiş benimde hoşuma gitti ama diğer ürünlerde bütçe aşımı oluyor daha iyilerini önermişsin.
İşlemcide aynı ama senin söylediğin de soğutucu daha mı iyi?
 
Son düzenleme:
NH-D15 güzel, çoğu sıvı soğutmadan daha iyi fakat biraz fazla büyük ve kasayı komple kaplıyor bir de RAM'lere temas edebiliyor. Ayrıca Nanokatalog da ürünleri 1 ay sonra getirdiği için tavsiye etmiyorum. 3900X'i idareten kutusundan çıkan soğutucuyla kullanabilirsiniz daha sonra bütçe olunca güzel bir 240MM'lik sıvı soğutma alabilirsin.
 
Parçalar farklı farklı sitelerde daha ucuza bulunabilir bazılarında şişirme fiyatlar mevcut. 10 15 dakikanızı ayırarak 300 400 lira kadar minimum bütçeden düşebilirsiniz
 
480
Evet 480 GB da iyi ve Corsair Samsung kadar iyi bir markadır
960 GB 1100 TL iken 500 GB a 800 TL vermenizi istemediğim için önerdim onu
 
Öncelikle Amazon'dan toplayınca 4000 TL gibi bir fark oluşacağını sanmıyorum. Amazon üzerindeki fiyatların üzerine kargo ve vergileri de ekleyip öyle hesaplayın.
PSU önerilerim:
EVGA Supernova 750 G5
Seasonic FOCUS PX-850
Corsair RM750

SSD olarak:
Corsair MP510 960 GB (Fiyat/performans açısından oldukça iyi)

Ayrıca Amazon'da her zaman ucuz olacak diye birşey yok. Bazı bileşenler yurt içinde daha uyguna gelebiliyor.
Son olarak "Black Friday" indirimlerini bekleyin derim.
 
480

Evet 480 GB da iyi ve Corsair Samsung kadar iyi bir markadır

960 GB 1100 TL iken 500 GB a 800 TL vermenizi istemediğim için önerdim onu
Teşekkürler, tekrar gözden geçireceğim.
Tabii bazı karşılaştırmalarımda fiyatın hemen hemen aynı olduğunu gördüm kargoyu eklayince buradaki daha ucuza gelecektir. Kargo için Amazon'un amerikadaki fiyatlarına göre hesaplamam gerekiyor çünkü kargo ile buraya göndermeyeceğim.

Önerilere göre sistemi revize ettim.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…