AMD Ryzen işlemci ile anakart değiştirme zorunluluğu

byurik

Hectopat
Şu günlerde AMD'nin yeni işlemcisi Ryzen'i piyasaya sürmesine yaklaşık 1 ay kadar bir süre kaldı ve tabi ki benim de kafamda tonlarca soru oluştu. Mesela, AMD, bu işlemciyle beraber soket tiplerini tek tipe geçirerek AM4 yapacağını duyurdu. Fakat sanırım şu an piyasada bu soket tipi ile bir anakart yok. Yani AMD bu Ryzen işlemci ile birlikte, ona uygun anakart da piyasaya sürecek. Lakin anlamadığım, bu işlemciye geçmek isteyenler anakartlarını da mı değiştirmek zorundalar? Eğer öyle ise, bu da ekstradan bir masraf yaratır.

O yüzden sormak istediğim soru şudur; ben de şu aralar da bir bilgisayar toplayacağım, bütçem 2000 TL. Bu anakart ve Ryzen işlemciyi beklemek mantıklı olur mu yine de? Çünkü zamana yayarak almayı planlıyorum bileşenleri. Önce kasa, HDD, SSD, power supply, ekran kartı gibi bileşenleri alsam, sonlara işlemci ve anakartı saklasam mantıklı olur mu?

Recep Bey, beni bu konuda ayrıca aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam şimdi orada 1 ay kalmayı atlamışım ben. Sen ekran kartı, HDD ve SSD'yi al. Anakart, işlemci, RAM ve PSU için bekle :D İşlemci ve ekran kartına göre bir PSU seçimi yaparsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen işlemci beklemek mantıklı. AM4 Anakartlar çıkacak onlar kullanılacak bu işlemcilerle. Yeni işlemcilerin çıkması ile yeni Anakart soketleri değişecek, kaç yıllık eski FX mimarisinden kurtuldular artık. İntel neredeyse 2 sene bir soket değiştirirsen bir şey söylemiyorsunuz AMD'nin yeni soket çıkarmasına masraflı diyorsunuz, sizi anlamak zor açıkçası. Fiyat olarakta en tepe Ryzen işlemci modeli ile İ7 6900K arasında iki kat fiyat farkı var. Umarım AMD'nin ne kadar bütçe dostu olduğunu anlamışsınızdır.

@Silinen üye Aradaki TDP farkı önemsenecek bir değer değil, bu TDP değerleri elektrik faturalarına gözle görülür derece de etki yapmaz. Sorun o değil. Fiyat olarak gerçekten çok iyi çıktı Ryzen modelleri. Sadece bizim millete akıl erdiremiyorum o kadar. Ryzen 7 1800X 2200 TL'ye satılıyor ve İ7 6900K modelinden daha performanslı. İ7 6900K ise 4500-5000 TL arasında satılıyor ve hala çıkmışlar diyorlar Ryzen işlemciler pahalı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı