AMD Ryzen Master EDC %99 görünmesi

AriesXLR

Decapat
Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi LoL ve Dota'da kendini güç seçeneklerinde otomatik olarak nihai performansa çekiyor ve oyundayken değişmiyor. Diğer oyunların hiçbirinde bunu yapmıyor bir zararı olur mu bunun böyle çalışınca sıcaklık da yüksek oluyor normale göre. Gereksiz seviyede voltaj kullanımı var gibi geliyor çünkü oyunlar birazcık basit oyunlar.

Dosya Ekleri

• edc.jpg
    edc.jpg
    158,2 KB · Görüntüleme: 631
Son düzenleme:
Aynı sorun bende var işlemci çok ısınıyordu kendi stok fanıyla division 2 de fps drop yaşamaya başladım işlemcinin cok ısındığını fark ettim. Şimdi sıvı soğutmaya geçtim ısı değerleri normalin altına düştü ama ryzen masterdaki o EDC kısmı bendede yüksek halen.

tabi hemen yardımcı olayım hocam. Güç seçeneklerine gir oradan dengeli ye al sorun çözülüyor, eğer seninkinde de hemen yüksek performansa çekiyorsa geri, msi app managerdan x boost denen programa gir oradaki bütün özellikleri kapat. Bende gaming açık kalmış ondan dolayı işlemci hep yüzde 95 üzeri çalışıyordu

Arkadaşlar yabancı sitelerde uzun bir araştırma sonucu ulaştığım ve yapmanız gereken bir kaç uygulamayı anlatacağım.

1- AMD diyor ki :
Bu sorun, Windows Dengeli Güç Profili ve Ryzen Master Tool'un buradan indirebileceğiniz en son sürümü kullanılarak çözülebilir. https://www.amd.com/en/technologies/ryzen-master

Redstone 3'ten, Windows Dengeli Güç Profili artık Ryzen Dengeli Güç Profilini Benzersiz kılan değişiklikleri içeriyor, ancak işlemcinin artık boştayken voltaj ve frekansı düşürebileceği ek avantajı var.

2-Kullanıcılar :
*Bios güncelleyin.
*Denetim masası>Donanım ve Ses>Güç Seçenekleri>Plan ayarlarını değiştir>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>İşlemci güç yönetimi>En düşük işlemci durumu>Ayar %40>Uygula>Yeniden başlat

3- Ben neler yaptım ve düzeldi :
Bios'u güncelledim. Chipset driver güncelledim. Güç Seçeneklerine giderek ek planlara basarak dengeli yaptım. Game boost programı vardı onu kaldırdım. Ryzen Master sildim yeniden yükledim. Bilgisayarı yeniden başlattım. Kontrol ettim ve sorun düzeldi.

Genel olarak sorunu yaşayan çok fazla insan var ve yapılan yorumlar donanımsal değil yazılımsal bir sorun olduğu. Çoğu kişi Ryzen Master'ı kaldırın diyor. HWinfo ' yu öneren var. Çok büyük bir problem olmadığını belirtenler var.

Amd'nin kendi sitesinde sorunu detaylıca inceleyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olur. Umutsuzluğa kapılmayın büyük bir sorun teşkil etmiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı