AMD Ryzen Master ile R7 3700X'i overclock etme

ZTAlp

Centipat
AMD Ryzen Master ile işlemcimi R7 3700X'i OC edebilir miyim? Bir kanal işlemcileri OC ediyordu ama BIOS'da vardı onda yani BIOS'dan da bir şey yapıyordu hangi kanal oldugunu hatırlamıyorum çünkü videoyu izlerken hesabıma giriş yapmamıştım. AMD Ryzen Master'in sadece arayüzünü gösterdi detaylı deginmemişti. Bu program ile işlemciye OC yapılır mı? Eger yapılmıyorsa bu program ne işe yarıyor? Anlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet OC yapılabiliyor fakat ben programdan yaptığımda çökme alıyorum. Aynı değerleri BIOS'dan girdiğimde kararlı çalışıyor. En iyisi BIOS'dan yapmak...

Evet OC yapılabiliyor fakat ben programdan yaptığımda çökme alıyorum. Aynı değerleri BIOS'dan girdiğimde kararlı çalışıyor. En iyisi BIOS'dan yapmak...

Yani BIOS'dan nasıl OC yapılır bilmedigim için mecburen program ile yapacagım galiba .

Ryzen Master üzerinden herhangi bir profil seçip Manuel seçeneğine tıklayacaksın. Ardından bütün çekirdekler için aynı olacak istediğin bir frekans değeri gireceksin. Ardından bu frekansa yetecek bir voltaj değeri girip kaydedeceksin, bu kadar. Önemli olan burada hangi frekans değerinde ne kadar voltaj vermen gerektiği. İnternette, forumlarda biraz araştır insanlar hangi frekansta kaç voltaj veriyor ona göre kendin deneyip en iyi değeri yakalarsın. Ardından benim önerim değerleri BIOS’a taşıman. Ben Ryzen Master’ı test amacıyla kullanıyorum zırt pırt BIOS’la uğraşmamak için.

Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…