AMD Ryzen vs Intel Core

AMD Ryzen vs Intel Core

• Oy verenlerin toplamı
    57
  • Anket kapandı .
Bi' bitmedi şu konu. Bu konu ile ilgili 984846483848 tane konu açıldı forumda + konu dışı forumlarda var. İçlerinde ise milyonlarca bilgi var şu konuları açmadan önce okuyun.
Ayrıca neyin kıyaslaması bu, mavi mi kırmızı mı gibi bir soru olmuş, model bile belirtilmemiş.

Bu ios mu android mi diye sormak gibi oldu. Bir sürü işlemci modeli var hepsinin yerine göre kullanım alanları var çok sığ bir soru bu model model ve amaca göre karşılaştırabilir. Mesela oyun oynamak istiyorum 1080ti var 10985H mi r5 3600 mı diye sorulursa o zaman tartışma ortamı oluşur.

Ryzen çok methediliyor. Ben şahsen Ryzen tercih ederdim ama çıkan en güncel nesil olması şartıyla.

Şu an için alınacaksa 2019'dan geçtiğimiz aya kadar çıkan Ryzen 3. nesil işlemcileri f/p olarak iyi bir tercih. Intel 10. nesil de fena görünmüyor ama fiyatlandırma konusunda AMD'nin hala gerisinde. Fakat çıkacak Ryzen XT serisinin de fiyatlandırmasını beğenmedim.

2021 için ise Ryzen 4. nesil ile 7nm Intel arasında çok güzel bir çekişme olacak gibi görünüyor ve bu işlemcilerin f/p olarak eşit olacaklarını düşünüyorum.

Fiyatına göre performansı gayet iyi olduğu için AMD. Fiyatı, güç tüketimini vs. bir kenara bırakıp sadece oyun performansı olarak ele alırsak da Intel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…