AMD Ryzen vs Intel KabyLake

Sinan Fazbear

Megapat
Daha fazla  

Sonuç olarak AMD büyük bir atılım yaratıyor. Ama Intel de kendini geliştiriyor.

NOT: Alıntılar vardır.

Bakalım kim kazanacak? Kızıl Şeytanlar mı? Mavi Ateşler mi? ( Uydurma )

Son düzenleyen: Moderatör:
Kazanmayı bilmem hocam ama Ryzen bir çok kalbi fethedecek gibi. Benim en çok ilgimi çeken yanı ise yeni bir mimari ve bu mimarinin ilk ürünü. Dün gece gerçekleşen tanıtımda Ryzen'in performansı şahsen beni mest etti, İntel'in 10 yıldır Core mimarisi ile geldiği bugünleri göz önüne alırsak, AMD zen mimarisini çok iyi yerlere taşıyabilir. Önümüzdeki yılları bekleyip göreceğiz.

İfadeler: GCN
Hazır burada konusu varken sorayım, Ryzen'de pinler işlemcide mi yoksa anakartta mı olacak? Performanstan ziyade bunu merak ediyorum

Oyun dünyasında halen daha güncel ve yüksek bir oranla kullanımda olan tek çekirdek performansı Fx serisinden sonra bu yeni mimari ile güçlendirilecek mi? Intel'in tek çekirdek performansı ile aynı düzeye belki de daha üst seviyelere çıkacak mı?

Açıkçası merak ettiğim en önemli husus bu.

@Reno Yakın gelecekte yada abartmayayım, biraz yakın gelecekte artık tek çekirdek kullanan yeni yazılım kalmayacağı için merakın boşuna.

Total War oyunları ya da Skyrim gibi DirectX 11 kullanan ve tek çekirdek performansına adeta ''abanan'' oyun türlerini sıkça kullandığım için bunun cevabını önemsiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…