Öncelikle herkese merhabalar.
Günümüz şartları ile bilgisayar toplamak baya maliyetli oluyor, güncel teknoloji hakkında az çok gerek
Technopat Youtube'dan gerek forumdan birçok bilgi edindim. Bu konularda bilgisi olan kişilere de danışıp fikir ve beyanlarını almak istedim. Çok ayrıntılı bir teknoloji bilgim olmadığından dolayı yardımlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum.
1. Olarak düşündüğüm sistem bu şekilde arkadaşlar. İntel i5 7500 ile RX 470 8GB düşündüm.
Not: RX 470 yerine 200 TL fark ile MSI GTX1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı seçeneğim de aklımda var.
2. Olarakta 2017 senesine damga vuran zen mimarisi ile gelen Ryzen serisi kafamı iyice karıştırdı. Sistem şu şekilde:
Not: AMD Ryzen 5 1600 ile gelen yeni nesil Wraith soğutucular olduğundan dolayı soğutucu alma gereksinimi duymadım. Yeniden dediğim gibi bu sistemde de RX 470 yerine 300TL fark ile MSI GTX 1060 GAMING X 6GB GDDR5 192Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı seçeneğim de aklımda var.
Soru 1: Bu bağlamda ideal bir oyuncu bilgisayarı için AMD Ryzen mi İntel i5 mi düşünmeliyim?
Soru 2: AMD Ryzen ile kullanılan RAM'ların yüksek olması ve RX 580 sınıfında en performanslı RX 580 turbo da gelıyor.
Son olarak: AMD Ryzen iyi bir çıkış yaptı evet. Ama her zamanki gibi gelecek diyor 14 nm üretime gecmesi bir adım ama ileriye yürüyebilecek mi sorusu kafaları karıştırıyor. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkür ederim.