AMD Sapphire R9 270X FPS Düşme Sorunu

Emptygive

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir toplama Gaming PC aldım kasayı da eski bir LCD TV'ye bağladım. Normalde çok rahat kaldırması gereken oyunlarda bile minimum ayarlarda FPS düşmesi yaşıyorum. Pek çok benchmark programı ile test ettim bir sorun bulamadım ancak 3dMark programı ile sky diver(adı buydu sanırım) simülasyonunu yaparken fizik testinde aşırı FPS düşüşü olduğunu fark ettim. Oynadığım oyunlarda ise sadece ani hareketler, değişmelerde FPS düşüşü oluyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim. O kadar parayı boşa vermemişimdir umarım.

Sistem Özellikleri:
  • AMD-Fx 9370 Eight Core 4.4 GHz İşlemci
  • 8 Gb Corsair Vengeance RAM
  • AMD Sapphire R9 270x OC series 2 GB 256 bit Ekran kartı
  • MSI 970A-G43 Anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumlarda AMD sistem toplanmamalı diye bas bas bağırıyoruz ama nafile.. Ekran kartında Sapphire marka olduğu için sorunlu olma ihtimali var, sonuçta Sapphire :) Fps düşüşleri büyük ihtimalle işlemcin'den kaynaklanıyor. 9370-9590 CPU'ları her anakart besleyemiyor dolayısıyla 990 çipsetli bir anakart almanda fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkürler yaptığım araştırmada anakartım işlemciyi destekliyor. Ancak Sapphire konusu biraz canımı sıkabilir yine de ayarları low olan oyunlarda bile böyle düşüşler yaşamam normal değil diye düşünüyorum bunu öğrenmenin bir yolu var mıdır acaba?

MSI Afterburner ile oyun sırasında düşüşlerin olduğu anlardaki CPU/GPU sıcaklıklarını ve kullanım yüzdelerini gözlemleyip bizimle paylaşır mısın?

Değerler bunlar.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    Ekran Görüntüsü (1).png
    193,9 KB · Görüntüleme: 635
Öncelikle aynı sorun bendede vardı ekran kartım Gtx980 olmasına rağmen oyunlarda düşük fps alıyordum ve aslında hiç bir sorunu yokmuş anakartım üzerinde sağ alt veya orta taraflarda dikkatli bakarsan Slow Mode diye bir yer var On Off tuşu gibi bu On konumundaysa tam verim alamıyorsun Off konumuna getir sorun düzelecektir düzelmez ise garantiye yollamanızda fayda var.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    21,2 KB · Görüntüleme: 294
Öncelikle aynı sorun bendede vardı ekran kartım Gtx980 olmasına rağmen oyunlarda düşük fps alıyordum ve aslında hiç bir sorunu yokmuş anakartım üzerinde sağ alt veya orta taraflarda dikkatli bakarsan Slow Mode diye bir yer var On Off tuşu gibi bu On konumundaysa tam verim alamıyorsun Off konumuna getir sorun düzelecektir düzelmez ise garantiye yollamanızda fayda var.
Anakartın üzerinde slow mod tuşunu aradım ancak bulamadım. :(

Sapphire'yi bu kadar ezmeyin arkadaşlar bence sonuçta Zotac ile çalışan bir firma daha önce sapphire kullanmayan arkadaşlar sürekli sapphire'i ezer fps düşüşlerine gelicek olursak güç kaynağın yeterli olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı