AMD Sempron 140'tan AMD Phenom II X4 9750'ye geçmek

zValiant

Kilopat
Yer
İzmir
Merhabalar, şu an bilgisayarımda AMD Sempron 140 2.7GHz X1 bir işlemci var. Anakartımın CPU destek listesinde AMD Phenom II X4 9750 (HD9750WCJ4BGH) bulunuyor, fakat benim aklımda bazı sorular var ve sizlere sormak istiyorum.

1. Sistemimde ekran kartı yok ve anakart üzerindeki chipseti kullanıyorum bu bir sıkıntı yaratır mı?
2. Alacağım işlemci DDR2 RAM destekliyor mu?
3. şu an kullandığım işlemci 45W, alacağım işlemci 95W anakartım 95W destekliyor fakat 300W PSU var bu yeterli olur mu?
4. Değişim sonrası temiz kurulum yapmak şart mı? Ve sistemim bu işlemciye geçtikten sonra Windows 10 kaldırır mı? (şu an 8.1'i zor kaldırıyor.)
5. Daha önce hiç işlemci değiştirmedim, rehber olarak verebileceğiniz güzel bir video var mı?

Detaylı sistem bilgilerim:
İşletim sistemi: Windows 8.1 Pro 64 Bit
CPU: AMD Sempron(tm) 140 Processor 2,70 GHz.
GPU: NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nforce 630a (anakarta entegre, harici değil.)
RAM: Kingston 4.00 GB DDR2 800 MHz (kullanılabilir miktar: 3.75 GB)
Depolama: 250 GB SATA II HDD (model: Samsung HD252hj)
Anakart: ASRock N68C-S UCC.
Güç kaynağı: 300W.
Monitör: 1360 X 768 - 60Hz.
İnternet: 50 Mbps indirme / 7 Mbps yükleme hızı.

1. sıkıntı yaratmaz muhtemelen.
2. evet.
3. PSU 12v değeri nedir? Bu arada yeni işlemci şu an kullandığınız işlemciden muhtemelen daha çok ısınacak. Tabii soğutucu değiştirmeyecekseniz.
4. temiz yeni kurulum yapmanız daha iyi olur.
5.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciyi çıkarırken o çubuğu kaldırıp çıkarın. Zaten takmasının nasıl olduğunu öğrendikten sonra çıkarmasının da nasıl bir şey olduğu az tahmin edilebiliyor.

1. sıkıntı yaratmaz muhtemelen.
2. evet.
3. PSU 12v değeri nedir? Bu arada yeni işlemci şu an kullandığınız işlemciden muhtemelen daha çok ısınacak. Tabii soğutucu değiştirmeyecekseniz.
4. temiz yeni kurulum yapmanız daha iyi olur.
5.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemciyi çıkarırken o çubuğu kaldırıp çıkarın. Zaten takmasının nasıl olduğunu öğrendikten sonra çıkarmasının da nasıl bir şey olduğu az tahmin edilebiliyor.

1623837924057.png

SpeedFan programından, sadece tarayıcı ve Discord açık. Soğutucu değiştirmeyeceğim. (Yaklaşık 5-6 yıldır termal macunu değiştirilmedi.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı