AMD serisi işlemci ve kartlar

Blogposte

Centipat
Merhaba AMD serisi işlemci ve kartları öğrenmek istiyorum. Biraz araştırdım fakat pek bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Mesela Intel işlemcilerde i5-8800U i5 model 8.Nesil olduğunu belirtiyor gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba AMD serisi işlemci ve kartları öğrenmek istiyorum. Biraz araştırdım fakat pek bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Mesela Intel işlemcilerde i5-8800U i5 model 8.Nesil olduğunu belirtiyor gibi.
Yani tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ama Ryzen 5 1600 1.Nesil 2600 2.Nesil 3600 3.Nesildir.

AMD için de hemen hemen aynı diyebiliriz mesela 3600x baştaki sayı işlemcinin neslini belirtir sonra gelen X-G-U gibi ifadeler;

X - Ekstra overclock edilebilir gibi düşünebilirsin (yeni Athlon serisi harici tüm Ryzen işlemciler overclock edilebilir)
G - İşlemci üzerinde entegre grafik birimi blunmaktadır 2200G 2400G 3200G 3400G gibi
U - Notebooklarda kullanılan işlemci serisidir.

AMD için de hemen hemen aynı diyebiliriz mesela 3600x baştaki sayı işlemcinin neslini belirtir sonra gelen X-G-U gibi ifadeler;

X - Ekstra overclock edilebilir gibi düşünebilirsin (yeni Athlon serisi harici tüm Ryzen işlemciler overclock edilebilir)
G - İşlemci üzerinde entegre grafik birimi blunmaktadır 2200G 2400G 3200G 3400G gibi
U - Notebooklarda kullanılan işlemci serisidir.
Bu X meselesini hala anlayamadım X olmayan modeli kullanıyorum ve OC yaptım X'i X yapan nedir tam olarak net bilginiz var mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı