AMD sistem için monitör önerisi

Onur Cankurt

Kilopat
Başlıkta belirttiğim gibi AMD sistemim var ve monitör arıyorum Amazon.com.tr

2K ve en az 240Hz olmasını istiyorum bu özelliklere en uygun bunu buldum ama AMD FreeSync yok özelliklerinde.

FreeSync destekliyor. Adaptive Sync hem NVIDIA hem de AMD ekran kartlarını destekler.

Kavis sorun değilse 10 bin TL altına öğrenci indirimiyle G65B öneririm.

Eğer kavis sizin için sorun teşkil ediyorsa MSI olanı alabilirsiniz görüntü kalitesi bakımından çok iyi monitör.

hocam attığım msi monitörde freesync var mı şu an kargoda gelince iade edip freesync bir monitör almayı düşünüyordum destekliyorsa hiç gerek yok uğraşmak da istemiyorum açıkçası

Teşekkür ederim hocam.

Rica ederim. Bu arada IPS'ler arasında nokta atış tercih yapmışsınız. G65B görüntü kalitesi ve özellik bakımından daha iyi ama kavisli. Öncelikli olarak onu önerirdim ama IPS olsaydı önerim bu monitör olurdu.

OverDrive ayarları için kullanmanız gereken 2 mod var. Normal ve Fast. Hikayeli oyunlarda normal FPS oyunlarında Fast ayarında kullanmalısınız. Fastest ayarı berbat hiç kullanmayın. Hikayeli oyunlarda normal diyorum çünkü düşük yenileme hızlarında inverse ghosting yapıyor. Samsung bu monitörün aksine stok ayarlarda en iyi performansı veriyor. Ben olsam kapıdan iade ederdim çünkü hem Samsung 3-4 bin TL civarı daha ucuz hem de daha iyi. Bu monitörün Samsung'a kıyasla tek artısı daha doygun renkler gösterebilmesi. Yine de kontrast olarak Samsung'tan epey geride olduğu için görüntü kalitesi olarak Samsung daha iyi. Yine de bu modelin tipik IPS'lerden çok daha iyi görüntü kalitesine sahip olduğuna emin olabilirsiniz. Kontrast oranı 1000:1 yazmasına rağmen 1500:1 veriyor. Panel piyangosundan kötüsü denk gelmediği sürece fazlasıyla tatmin edecektir. Zira IPS panellerin çoğu mesela ASUS ROG XG27acs vs 1100:1 civarı kontrast oranı sunuyor.

Bu arada FreeSync destekliyordan kastım monitör yenileme hızını aldığınız FPS'ye eşitleyecektir. Yani 100 FPS alınca monitörde 100Hz'ye düşecek. Resmi bir FreeSync desteği yok monitörde. Yani AMD Radeon Software kısmından FreeSync açmaya çalıştığınız zaman desteklenmiyor yazacaktır yüksek ihtimal. Ama oyundayken OSD menüsüne baktığınız zaman monitörün tazeleme hızının sürekli değiştiğini göreceksiniz. Adaptive Sync VESA tarafından geliştirilirken free Sync AMD tarafından geliştirilmiştir. İkisi de aynı amaç için üretilen teknolojiler. Monitörün kutusunu açmadan önce aklınızda bulunsun.

Çoğu üretici bu taktiği uyguluyor. FreeSync destekli monitörlerin birçoğu G-Sync destekli diye satılıyor. %99'unda G-Sync modülü yok. Asıl sorun G-Sync-free Sync titremesinin olmaması. Bu monitörde var mı bilmiyorum. Eğer düzgün entegre edilmişse sıkıntısız kullanırsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam ama kavisli ekran istemiyorum yoksa fiyat olarak da görüntü olarak da samsung gayet güzel duruyor.Adaptive sync var anladığım kadarıyla normal amd freesync'e göre çok fark olmaz sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…