AMD sistem oyunlarda ısınma sorunu

Flear

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda bilgisayarımı yeniledim. Ekran kartı hariç tüm bileşenler değişti önceki işlemcim AMD olduğu için oyunlarda performans sorunu yaşıyordum. Ve fanları yetersiz geldiğinden çok ses yapıyordu. Yeni işlemcim İNTEL bununla birlikte anakartım ve Ram'i de değiştirdim. Yeni işlemcim şu anlık oyunlarda fazla ses çıkartmıyor ama aldığım ilk 2-3 günden sonra kasa ısınmaya başladı ve oyun oynarken kasadan çok fazla sıcak hava çıkıyor. Yanık kokusuna benzer bir kokuda var. Isı değerlerini hep kontrol ediyorum işlemci ısım 65 derecelerde geziyor ekran kartımda 70 derece civarı oluyor Oyunlardaki performansımın fazla arttığını söyleyemem ama eskisi gibi olmasını istemiyorum. Ciddi bir sorun mudur? Ne yapmalıyım teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios menüsünden CPU Fan profilini "Turbo" olarak değiştir. Yanık kokusu geliyorsa CPU fanını temizleyip macununu değiştirebilirsin. Kasanda ve fanlarda toz varsa temizlemen iyi olur ve en önemlisi kasanda yer varsa 12 CM lik kaliteli fanlardan almanı kesinlikle ve şiddetle tavsiye ederim. Gerçekten çok etkili oluyor hava dolaşımını iyi sağlayınca.
FX 6300 kullanıyorum. Benim kullandığım CPU fan stoktan biraz daha kaliteli. İşlemci ısısı bu şekilde. Kasamda ayrıyeten 4 adet sickleflow fan bulunuyor tabi. Biraz hava sesi fazla kasada ama kulaklık takılı olduğundan problem olmuyor. CPU ısısı 10-20 arasında.
Ekran Alıntısı.PNG

Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda bilgisayarımı yeniledim. Ekran kartı hariç tüm bileşenler değişti önceki işlemcim AMD olduğu için oyunlarda performans sorunu yaşıyordum. Ve fanları yetersiz geldiğinden çok ses yapıyordu. Yeni işlemcim İNTEL bununla birlikte anakartım ve Ram'i de değiştirdim. Yeni işlemcim şu anlık oyunlarda fazla ses çıkartmıyor ama aldığım ilk 2-3 günden sonra kasa ısınmaya başladı ve oyun oynarken kasadan çok fazla sıcak hava çıkıyor. Yanık kokusuna benzer bir kokuda var. Isı değerlerini hep kontrol ediyorum işlemci ısım 65 derecelerde geziyor ekran kartımda 70 derece civarı oluyor Oyunlardaki performansımın fazla arttığını söyleyemem ama eskisi gibi olmasını istemiyorum. Ciddi bir sorun mudur? Ne yapmalıyım teşekkürler.
Açıkçası bu yeni işlemcinin tozdan ya da fandan dolayı ısındığını düşünmüyorum. İşlemcinin çıkış tarihini gözönüne alırsak toz çok zayıf bir ihtimal. Bu kadar zaman içinde ısınacak kadar tozlanmış olamaz. Stok fan overclock olmadığı sürece işlemciyi soğutabilir diye düşünüyorum. Sorununuz ya fanın takılmasında, yani tam oturup oturmaması ya da donanımsal bir sorun olabilir ki bu durumda işlemciyi ya da anakartı garantiye göndermelisiniz.
Eğer mümkünse bilgisayara AİDA64 kurun boştaki ve stress testinde yük altındaki sıcaklık değerlerini ekran görüntüsü alıp buraya yükleyin değerlendirmesini yapalım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı