AMD sistemde daha fazla FPS alma ayarı nasıl açılır?

Parskal

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
COLORFUL BATTLE-AX B550M-HD PRO V14
Asus ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC V2
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18
PNY CS2230 M280CS2230-500-RB M2
Gıgabyte GP-GSTFS31240GNTD 240gb Sata SSD
Bitfenix Helios HEL-300-KKG6P-3F 600W Mid Tower Kasa
RAM
16GB 3200MHz CL18
Merhaba. AMD sistemlerde yani 6000 serisi ekran kartı ve AMD işlemcileri ile %25 daha fazla performans veriyormuş diye biliyorum. Bu ayarı nasıl açacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
SAM desteğinden bahsediyorsan. BIOS'ttan açılıyor. Bu seçeneklerin aktif olması gerekiyor.

Bahsettiğiniz ayar muhtemelen SAM. Bios üzerinden aktif hale getirebilirsin.

Resize Bar'dan mı bahsediyorsunuz acaba hocam? %25 daha fazla performansı vermez ama performansı arttırabilir.

ReSize BAR'dan mı bahsediyorsunuz acaba hocam? %25 daha fazla performansı vermez ama performansı arttırabilir.

Hocam bir yerde görmüştüm Ryzen 5 5500 ile RX 6650XT sistem %25 daha fazla FPS veriyor yazıyordu. AMD işlemci ve NVIDIA ekran kartlarında böyle bir şey yokmuş sadece AMD işlemci ve ekran kartlarında varmış.

Dediğim sam'mış Smart Access Memory yani.

Son düzenleme:

NVIDIA'da da var. AMD sadece kendi isimlendirmesini uyguladı Smart Access Memory(SAM) diye, yoksa temelde ReSize BAR ile aynı. AMD BIOS'larında bile ReSize BAR olarak geçiyor. %25 performans bana çok uçuk geldi ama bazı optimizeli oyunlarda performans farkı belki o kadar çıkıyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…