AMD sistemde ekran parlaklığı ayarlama

sezer3636

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Ryzen 5 5600
- PowerColor Hellhound RX 6600XT
- Team T-Force Delta TUF 2X8 3200 CL16
- B450 Aorus Elite
- Rampage Moon Chill 240
- Team Group Mp33 256GB
- PHANTEKS PH-P550G 550W AMP
- Gamepower Medusa 7.1- Gamepower Ogre Rgb Red Switch- Logitech G300s- msi optix g27cq4
Arkadaşlar, işlemcim ve ekran kartım AMD.
Laptopta bildirim ekranının altında parlaklık ayarı yapabiliyorken masaüstünde bu ayar yok. Manuel olarak Radeon'a girip öyle ayarlayabiliyorum. Windows'um güncel ve orijinal. Yüklediğimden beridir o ayar yok. Ayrıyeten basit yardımcı uygulamalara da açığım. Radeon çok uğraştırıyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarlarda ekran ile kasa bütünleşik gibi olduğu için (harici bir monitör ayarı yapamadığınız için) Windows üzerinden kontrolü sağlanıyor.

Masaüstü bilgisayarlar da ise monitör üzerinde kendi kontrol tuşları olduğu için böyle bir özelliğe gerek kalmıyor.

Monitörünüzün sağında solunda "Menü" tuşu vardır. Bu menü tuşunu kullanarak bir çok renk ayarını monitörün doğrudan kendisinden yapabilirsiniz.

Mecburen o yolu deniyorum ama dediğim gibi hızlı sonuca ulaşmak isteyenlerdenim birkaç program buldum da aslında en pratik olanı varsa o işime yarayabilir.

Windows üzerinden harici monitörler için yapacağınız her işlem yazılımsal olacak. Yani doğal renkleri soldurtarak, doğal olmayan renkler sunacak size.

Monitörün ışık ve ışık yayma şiddeti farklı bir durum, bu şekilde yazılımsal olanlar ise soldurma tekniği diye düşünüyorum.

Aslında aynı şiddette ışığa bakıyorsunuz ama beyazlar bir tık sarı oluyor. Parlaklık ayarlamada ise beyaz beyazdır sadece şiddeti azalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…