AMD Sistemde Fan Hızı Düşük ve BIOS'ta 0 RPM Olması

Doğukan Ürker

Megapat
Yer
Albuquerque
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben AMD işlemci fanı kullanıyorum ve işlemci fanı BIOS'ta 0 RPM yazıyor ve yavaş dönüyor,
duyduğum kadarıyla fan soketini değiştirmem lazım. Şu an işlemci fanı CPU_fan1 portunda, bunu fan portuna almam lazım ama nerede? Yerini bilen varsa söylemesini rica ediyorum ve bu arada işlemci fanı yavaş ve ara sıra durup tekrar dönüyor. Acaba sys_fan1 portuna kasa fanı takılı 2'sinin yerine değiştirsem ne olur?

Anakart: MSI A320 PRO-VH PLUS

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucuda arza olduğunu düşünmüyorum ama olabilir. Bios da CPUFAN 0 rpm yazıyor. Peki bunun nedeni nedir ? Oysaki biosda güncelledim.
Şuna bir çare bulalım hocam. Rahat rahat oyun oynayamıyorum. Masaüstünde sıcaklık 58 derce,
PUBG'de ise 92 derece.
Cevap verecek bir Allah'ın kulu yokmu yaa ???? :(
Hocam bir şey söyleyin lütfen, bir öneri verin. @Recep Baltaş

Son düzenleme:
@Doğukan Ürker Dostum öncelikle fanın ara ara durması gibi problemler yüksek oranda "Fandaki donanımsal arızalar" nedeniyle olur. Kullandığın soğutucu stok ise tahminen fan sizlere ömür olmuş olabilir.

"SYS_FAN1 portuna takarsam ne olur" demişsin. CPU_FAN portu boş kalacağı için açılış esnasında "CPU FAN ERROR" hatası verecektir. Yani işe yarar bir çözüm değil bu.

Yapman gereken; 4 pinli farklı bir fanın varsa takıp test etmen. Sorun tahminen fandadır.
Bunu anlamanın tek yolu da test etmektir. Anakartta da problem olabilir ancak genel olarak fandan kaynaklanır bu tip arızalar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı