AMD sistemde saçma bir şekilde oluşan input lag ve yavaşlık hissi

sentodolore

Yoctopat
Daha fazla  
Sistemin tüm özellikleri bunlar değerli forum üyeleri, ne yaptıysam ne ettiysem hiçbir şekilde düzelmiyor. Sanki yüksek bir sistemde değil de, 60Hz düşük bir sistemde oynuyor gibi hissediyorum. Yavaş reaksiyon, yavaş movement kısaca her şey yavaş işleniyor. Ve gariptir ki bazı günler ya da bazı saatler her şey bir anda hızlanıyor, öyle akıcı oluyor ki oyun. Her yere hızlı reaksiyon veriyorum, her şey çok akıcı ve zevkli. Fakat uzun sürmüyor. Ben bunun sebebini hâlâ anlayamamaktayım, birileri yardımcı olsun.

• ASUS Prime B450M K II 4400 DDR4 DVI VGA M.2 AM4.
  • AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHz 36MB AM4.
  • Gamepower aırbender RGB CPU sogutucusu.
  • 1TB Toshiba.
  • Hiper HF-12 sessız 12cm sıyah kasa fanı.
  • Frisby FC-9310G 650W 80+Dual Ring RGB fan kasa.
  • 512 GB Team MP33 1700/1400MB/s NVMe PCI-e M.2 SSD.
  • Team T-Force TUF yellow 8x2GB 3200 CL16-20 DDR4
  • ASUS DUAL-RX 6700 XT-12G 12 GB GDDR6 192bit.

Hocam bence de aynı anakart var bazen Chrome sekmelerini kapayınca gecikmeli kapanıyor anlam veremediğim bir şekilde BIOS güncelledim ama olmadı sizde deneyin belki duzelir.

Kare hızını limiti, vsync açılması, dlss/fsr kullanımı ,frame gen teknolojisi kullanımı input laga sebep olur genelde. AMD ekran kartı ayarlarınızı atabilir misiniz hocam?

Kare hızını limiti, vsync açılması, dlss/fsr kullanımı ,frame gen teknolojisi kullanımı input laga sebep olur genelde. AMD ekran kartı ayarlarınızı atabilir misiniz hocam?
Yazılımsal her şeyi denedim hocam, sorun ya elektriksel ya da psu ile alakalı sanırım.

Hocam bence de aynı anakart var bazen Chrome sekmelerini kapayınca gecikmeli kapanıyor anlam veremediğim bir şekilde BIOS güncelledim ama olmadı sizde deneyin belki duzelir.
Yazılımlarla alakasız hocam, sorun elektrik sistemi ya da psu.

Yazılımsal her şeyi denedim hocam, sorun ya elektriksel ya da PSU ile alakalı sanırım.

Yazılımlarla alakasız hocam, sorun elektrik sistemi ya da PSU.

Bende de benzer problem vardı
7800x3D 650 Carbon G.Skill 6400MHz CL32 360 Hz OLED monitör de bile gecikme gibi hissediyordum her şeyi söktüm tekrar taktım şimdi daha iyi.Windows 11 yükledim.
Merak ettiğim şey elektrik ile alakalı ise 1000 VA ya da 1200 VA PSU alsak bu tarz sorunların önüne geçer mi? Bir kaç gün önce elektriklerin bir kısmı gitmişti sitede genel bir problemden dolayı...

Bende de benzer problem vardı
7800x3D 650 Carbon G.Skill 6400MHz CL32 360 Hz OLED monitör de bile gecikme gibi hissediyordum her şeyi söktüm tekrar taktım şimdi daha iyi.Windows 11 yükledim.
Merak ettiğim şey elektrik ile alakalı ise 1000 VA ya da 1200 VA PSU alsak bu tarz sorunların önüne geçer mi? Bir kaç gün önce elektriklerin bir kısmı gitmişti sitede genel bir problemden dolayı...
Yanlışlıkls psu yazmışım "UPS" Olacaktı...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı