Merhaba. Yıllar önce kurduğum bilgisayar özellikleri aşağıdaki gibidir, sistemden pek anlamam. Yeni sistem kurmak bayağı maliyetli geldiği için aşağıdaki sistemimde revizyona gitmek istiyorum.
Öncelikle amacın günde 1-2 saat Knight Online oyununu oynamak, ancak bu sistemde yoğunluk olan haritalarda kasma ve düşük FSP alıyorum. Mevcut sistemde hatalı, eksik vs bir durum var mı?
ya da ben bu sistemi revize ederek Intel işlemciye geçmek istesem bu sistemde anakart ve işlemciyi değiştirerek sorunumu çözer miyim? Revizyon için 2. el olarak bulabileceğim tek çekirdek performansı yüksek hangi sisteme revize edeyim.
Birçok işinin ehli bilgisayar mühendisinden veya yazılımcıdan kesin olarak duyduğum ve inandığım bir bilgi var... Oyun ve genel ev kullanımı için AMD, ofis veya iş ortamı için Intel... Bence AMD düzenini bozma. Yoğunluğa bağlı kasmalar için ekran kartı veya depolama cihazınıza yönelin. SSD mi M.2 mi takılı ayrıca ekran kartının güncellemeleri dahi yol açıyor bu tür sorunlara. Kesinlikle üretici marka sitesiyle donanım versiyon sürümünü karşılaştırın.
Bu oyun tek çekirdek performansı yüksek bilgisayarlarda kasmadan daha iyi oynanıyormuş. O yüzden yöneldim yeni sisteme. Dediklerinizin hepsini yapıp kontrol edeceğim.
Birçok işinin ehli bilgisayar mühendisinden veya yazılımcıdan kesin olarak duyduğum ve inandığım bir bilgi var... Oyun ve genel ev kullanımı için AMD, ofis veya iş ortamı için Intel... Bence AMD düzenini bozma. Yoğunluğa bağlı kasmalar için ekran kartı veya depolama cihazınıza yönelin. SSD mi M.2 mi takılı ayrıca ekran kartının güncellemeleri dahi yol açıyor bu tür sorunlara. Kesinlikle üretici marka sitesiyle donanım versiyon sürümünü karşılaştırın.