AMD stok soğutucu fan devri sorunu

astonishedflyer

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle. İşlemcinin fan devri formattan sonra sabit durmamaya başladı. Bir artıyor bir azalıyor sesinden fark ettim. Boşta böyle, oyun esnasında genelde bu denli bir artış azalış olmuyor. Boşta sıcaklıklar 30-35-40 derece arası geziniyor ama sanki 70 dereceymiş gibi bir artıyor tekrar düşüyor. Nasıl çözerim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl çözeceğini bilmiyorum fakat fan hızını kendin ayarlaman için '' Argus Monitor " güzel bir program.

Aynı problemi bende yaşıyorum.Web de sayfa geçişi, dosya açma kapama yaparken bile fan devri artıyor.İşlem yaptıkça fan devri çoğalıp azalıyor.Önceden bu kadar sesli olduğunu hatırlamıyorum.Bu sesten rahatsız olmaya başladım.Çözümü bilen varsa benimde problemim ortadan kalkmış olur.

Nasıl çözeceğini bilmiyorum fakat fan hızını kendin ayarlaman için '' Argus Monitor " güzel bir program.

Anakartlarınız ASUS mu? Son BIOS güncellemesinden sonra bende de bu sorun oluştu. Voltaj ve saat hızını elle girerek azalttım biraz.

Anakartlarınız ASUS mu? Son BIOS güncellemesinden sonra bende de bu sorun oluştu. Voltaj ve saat hızını elle girerek azalttım biraz.
Anakartım Msi b450m pro m2 v2 bende sürekli bios ve sürücüleri güncel tutuyorum.Önceden de işlemci de ısı dalgalanması oluyordu,ama şimdi çok fazla oluyor ve sesi de çok fazla çıkıyor.Şimdi fark ettim yeni bios güncellemesi gelmiş fakat beta versiyonda.Beta'sız versiyonu çıktığında tekrar güncellerim umarım problem çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…