AMD stok soğutucudan gelen ses normal mi?

Literary.

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Sistemin stok soğutucusundan rahatsız edici bir ses geliyor. Bu ses normal midir bir stok soğutucu için? Videoyu aşağıya ekliyorum:

20230621_141343

Son düzenleyen: Moderatör:
B
Benim işlemci de sizinkiyle aynı, HWMonitör üzerinden bakın CPU Fan kaç rpm, benim 2000 seviyelerinde. Ryzen 5 5600 gibi güçlü bir işlemciyi stok soğutucuyla soğutmaya çalıştığımız için çok hızlı dönüyor ve bu yüzden böyle bir ses meydana geliyor diye düşünüyorum. Çünkü bende de ses geliyor fandan çok hızlı döndüğü için.

Benim de 1900 rpm'de dönüyor. Peki sizin soğutucudan gelen ses benimkiyle aynı mı?

Benim masanın altında, bir tiz ses geliyor kulağımı yaklaştırınca ama fandan mı emin değilim. Yüksek ihtimalle fandan çünkü GPU fanı dönmüyor şu an boşta olduğu için.
Bende durum öyle değil kasaya yakın olmasam bile videodaki sesi duyuyorum. Soğutucudan geldiğine de eminim elimle yavaşlattım sesi kesildi

Bende durum öyle değil kasaya yakın olmasam bile videodaki sesi duyuyorum. Soğutucudan geldiğine de eminim elimle yavaşlattım sesi kesildi
Sizinki garipmiş. Ben de kulağımı yaklaştırınca bile zar zor geliyor ses, siz de bir şeyler var. Çok basit olacak ama, belki vidaları falan tam sıkmamışsınızdır?

Sizinki garipmiş. Ben de kulağımı yaklaştırınca bile zar zor geliyor ses, siz de bir şeyler var. Çok basit olacak ama, belki vidaları falan tam sıkmamışsınızdır?
Onu düşündüm ama öyle bir şey olsa soğutucu üzerine elimle baskı yaptığımda ses kesilirdi. Ses direkt fanın kendisinden geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…