AMD StoreMI hangi SSD'ye verilmeli?

mefecinar

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Operator
Arkadaşlar bende Gigabyte M.2 4.0 500 GB SSD var. Windows buna yüklü. Ikıncı dısk olarak yıne SSD Kingston HyperX 350 GB. 3. olarak da Seagate'nın 1 TB'lık bır harddıskı var. Sımdı AMD StoreMI teknolojısını M.2'den mı vermelıyım yoksa ıkıncı SSD olan Kingston'da mı? Yonetıcı yorumu beklıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi göz gezdirin mantıklı seçenek M.2 gibi duruyor yani. Bu sistemi çok bilmiyorum ama galiba bir diskteki hızı diğerine mi aktarıyordu öyle bir şey yapıyordu. Mantık buysa M.2' den ver.

Önyükleme bölümü olmayan iki diski kullanamıyorsunuz diye biliyorum. Yani sizin sisteminize göre Kingston SSD + Seagate HDD'yi StoreMI kabul etmez büyük ihtimalle. Yine yanlış bilmiyorsam her iki diskinizde de veri mevcutken işlemi gerçekleştiremeyebilirsiniz.
StoreMI konusunda Türkçe kaynak maalesef yetersiz.
Yonetıcı yorumu beklıyorum.
Siz yine de yönetici yorumu bekleyin tabii ki.

Kurulumu basit: Windows 10 64 bit için en son AMD yonga seti sürücülerini yükleyin !
Kesinlikle katılıyorum. Kaynak yetersiz fakat m2 ssd me zarar vermek ıstemıyrum okuma hızım 5000 yazma hızım 3500 cok ıyı verı bu, Kaynak yetersız ve yenı format attım ama su anda cok program yuklu olese yapamyacagım

StoreMI ye ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum.
Ayrıca 500 GB'ı telef etmiş olursunuz. StoreMI sizin sisteminiz için uygun değil. Yarış arabasına römork takmış gibi olacaksınız. 5000-3500 bu rakamlara kesinlikle yaklaşamazsınız.
970 Evo'ya denedim. İşletim sistemini HDD'ye yükleyip 970 Evo'yu (biçimlendirmek zorunda kaldım) StoreMI ile bağladım. İstediğim verimi alamadım.
850 Evo'ya da denedim. Yine HDD'ye işletim sistemini yükleyip 850 Evo'yu bağladım. Sonuç pek farklı değildi. İşletim sistemi ile HDD'ye yüklü oyun ve uygulamaların açılış hızları her iki senaryoda da birbirine yakındı. Elbette StoreMI öncesine göre uygulama ve oyun açılış hızlarında hissedilir bir fark vardı. Yazma/Okuma hız testi yapmadığım için pişmanım. Gerçi evden dışarı çıktığımız yok deneriz yine.
Nvme sahipleri için bu teknoloji şimdilik kullanışsız. Sata SSD + HDD sahibiyseniz (SSD nin 120 GB veya daha düşük kapasiteli olması kaydıyla) işte o zaman kullanılmak mantıklı.
Ben o Nvme M2'nin yerinde olsam atarım kendimi kasadan dışarı.

Güzel örnekledınız. m2 bırde 4.0 olusu mukemmel ben sıze su anda programlar acıkken hemen verı alıyorum, As ssd sonucları ıcın. Bu arada
  • Form Faktör: M.2 2280
  • Arayüz: PCI-Express 4.0x4, NVMe 1.3
  • Toplam kapasite: 1000 TR*
  • Sıralı okuma hızı: 'a kadar 5000 MB/s**
  • Sıralı yazma hızı: 'a kadar 4400 MB/s**
  • Wear Leveling, Over-Provision technologies
  • TRIM ve S.M.A.R.T destekli
  • Fully Body Copper Heat Spreader
  • Garanti: Limited 5-years

An itibari ile verıler ıse asagıdaki gibi

Bu arada, senın yorumların altında gozuken PC özelliklerini nasıl çıkarıyoruz.

Dosya Ekleri

• cinar.png
    15 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
HDD ye işletim sistemi yükleyip 970 evo ve 850 evo ile ayrı ayrı bağlayıp hız testi sonuçlarını paylaşırım.
Biraz zaman alacak. HDD nin ilk bölümü 26 GB. Onu biraz artırmam lazım. Yarın akşam tamamlanır sanırım.

Tabiki tekrar buradan paylaşırsınız lakin M.2 SSD heleki 4.0 candır. Bende tekrar sistem boşken kontrol eder sonucları paylaşırım. Bir de sıze birsey sormuştum Technopat ile ilgili yukarda cevap verebilir misin ona teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…