AMD StoreMI kullanma

AMD.322

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda 2 adet HDD, 1 adet SATA SSD bulunmakta, B550 anakartım ve Ryzen9 3900X işlemcim var. AMD'nin storeMI teknolojisini kullanmak istiyorum ama kurmayı denediğimde bana "storemı is unable to Support this motherboard's SATA Source HDD and SATA cache and SSD attachment. Using an NVMe SSD for the cache is supported." Benim okuduğum yerlere göre SSD'yi HDD'nin cachesi olarak kullanıp HDD'yi bir tık hızlandırıyormuş, burada yazdandan benim anladığım kadarıyla storeMI'yi kullanmamız için bilgisayarımızda illaki M.2 SSD mi olmak zorunda, yoksa ben mi yanlış anladım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, muhtemelen henüz beta olan 2 sürümünü deniyorsun (önceki sürümü kaldırdıkları için amd'nin sitesinde direk olarak beta sürümü çıkıyor) ve beta olduğu için hatalar olması gayet normal, bende de x570 bir anakart var ve storemi 2 sürümünü kurduğum zaman mavi ekran alıyorum, format attım tekrar denedim ama çözemedim, benim tavsiyem eski sürümünü kurmaktansa bir iki ay bekleyip beta sürecinden çıkınca tekrar kurman.
Tekrar merhaba, şu an denedim ve StoreMI 2.0.0.113 BETA sürümünde x570-e anakart ile çalışıyor, sata disk ve ssdleri kullanamazsınız şeklindeki hatayı şu şekilde çözebilirsiniz;

Aygıt yöneticisinde "standart sata ahci denetleyici"sini bulun, sürücüyü güncelleştir deyip "StoreMI Bottom Device"ı seçerek yüklenmesini bekleyin, bende iki adet vardı sizde farklı olabilir, sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve HDD üzerinde bölüm oluşturduktan sonra SSD diski StoreMI ile seçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba, muhtemelen henüz beta olan 2 sürümünü deniyorsun (önceki sürümü kaldırdıkları için amd'nin sitesinde direk olarak beta sürümü çıkıyor) ve beta olduğu için hatalar olması gayet normal, bende de x570 bir anakart var ve storemi 2 sürümünü kurduğum zaman mavi ekran alıyorum, format attım tekrar denedim ama çözemedim, benim tavsiyem eski sürümünü kurmaktansa bir iki ay bekleyip beta sürecinden çıkınca tekrar kurman.
Tekrar merhaba, şu an denedim ve StoreMI 2.0.0.113 BETA sürümünde x570-e anakart ile çalışıyor, sata disk ve ssdleri kullanamazsınız şeklindeki hatayı şu şekilde çözebilirsiniz;

Aygıt yöneticisinde "standart sata ahci denetleyici"sini bulun, sürücüyü güncelleştir deyip "StoreMI Bottom Device"ı seçerek yüklenmesini bekleyin, bende iki adet vardı sizde farklı olabilir, sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve HDD üzerinde bölüm oluşturduktan sonra SSD diski StoreMI ile seçebilirsiniz.
Merhaba, dediklerinizi yaptım fakat StoreMI Bottom Device olayı hiç karşıma gelmedi, o nedenle halen aynı problemle karşı karşıyayım. Bazı yabancı kaynaklarda okuduğuma göre bu problemin olma sebeplerinden birisi M.2 SSD Takılı olmamasıymış. Bilmiyorum ne kadar doğru
1599650013628.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı