AMD Sürücüsü vs Nvidia Sürücüsü

• Konuyu başlatan Mccree
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.971
Aralarında seçenek olarak çok bir fark olmasa da AMD sürücü konusunda nvidia dan daha iyi hem sürücü arayüzü olsun hemde directx 12 de aldığı performans olsun bi tık daha önde bence.

Benim Nvidia kartım olmadı bu yüzden objektif olamayacağım ama şunu söyleyebilirim bir çok tanıdığım arkadaşımın bilgisayarında nvidia kart var ve sürücü arayüzü çöp. Güncelleme konusunda ise AMD, ayda bir kesin güncelleme getiriyor.
AMD Radeon Adrenalin sürücüsünde olupta Nvidia sürücüsünde olmayan birkaç ekstra özellik sayabilirim;
-AMD Radeon Relive : Fps değerini çok etkilemeyen bir screen recorder eklentisi twitch ile bağlanabiliyorsunuz.
-AMD Chill : Desteklediği her oyunu belirlediğiniz fps e sabitler düşük ısı ve sessiz bir oyun deneyimi yaşatıyor
-AMD Wattman : Herhangi bir overclock programı olmadan ekran kartına overclock yapabilme özelliği
-AMD monitör çözünürlük ve tazeleme hızı kontrolü,pcye kurulu olan oyunların sistem gereksinimleri,sistem yükseltme önerileri vs.
AMD yeni nesil (directx 12 , vulcanrt oyunlarında rakip kartlardan daha iyi performans veriyor eğer ileri dönük sistem topluyorsanız AMD önerimdir.

Benim Nvidia kartım olmadı bu yüzden objektif olamayacağım ama şunu söyleyebilirim bir çok tanıdığım arkadaşımın bilgisayarında nvidia kart var ve sürücü arayüzü çöp. Güncelleme konusunda ise AMD, ayda bir kesin güncelleme getiriyor.
AMD Radeon Adrenalin sürücüsünde olupta Nvidia sürücüsünde olmayan birkaç ekstra özellik sayabilirim;
-AMD Radeon Relive : Fps değerini çok etkilemeyen bir screen recorder eklentisi twitch ile bağlanabiliyorsunuz.
-AMD Chill : Desteklediği her oyunu belirlediğiniz fps e sabitler düşük ısı ve sessiz bir oyun deneyimi yaşatıyor
-AMD Wattman : Herhangi bir overclock programı olmadan ekran kartına overclock yapabilme özelliği
-AMD monitör çözünürlük ve tazeleme hızı kontrolü,pcye kurulu olan oyunların sistem gereksinimleri,sistem yükseltme önerileri vs.
AMD yeni nesil (directx 12 , vulcanrt oyunlarında rakip kartlardan daha iyi performans veriyor eğer ileri dönük sistem topluyorsanız AMD önerimdir.
Ben grafik ayarlarından bahsediyorum. Nvidia ile oyun grafiklerine müdahale edilebiyormuş sanırım. Karakterleri olduğundan daha kötü gösterip performans arttırmak gibi. AMDde var mı bu?

Surucu konusunda Nvidia fersah fersah onde bana gore. Hem surucunun kendisi, hem de surucu yukleme programi ( Catalyst (ya da yeni adi her ne ise ) - GeForce Experience ) acisindan.
Her ikisini kullanan birisi olarak tamamen kisisel tecrubeme dayali bir yorum.

Amd Radeon Software oyuna özel grafik ayarı yapabiliyorsunuz. Bu arada o catalyst dediğiniz yazılımı amd desteği bırakalı yıllar oldu. Yakın zamanda hiç elinize amdnin orta yada üst segment kartı bulunmamış belliki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı