AMD tabanlı PC toplama

Bütçe
70k

THEmito

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki PC toplama konusunda fazla bilgi sahibi değilim; hangisi AMD, hangisi Intel pek bilmiyorum. Bu konuda sadece oyun oynamayı biliyorum desem yalan olmaz. Pek yakın değil ama yakın zamanda bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Hem iş, proje ve ders (üniversite için) hem de oyun oynamak için kullanacağım. Genellikle simülasyon oyunları (MFS, ETS, ATS) ve rekabetçi oyunlardan sadece Valorant oynuyorum. Yapacağım işi ve oynayacağım oyunu kastırmasın, beni en azından 4-5 yıl götürse yeter. Ekipman hariç bütçem maksimum 70 bin TL. Intel kullanmayı bilmediğimden AMD olsun istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkün müdür? Bu işin uzmanları yardımcı olursa gerçekten çok minnettar olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki PC toplama konusunda fazla bilgi sahibi değilim; hangisi AMD, hangisi Intel pek bilmiyorum. Bu konuda sadece oyun oynamayı biliyorum desem yalan olmaz. Pek yakın değil ama yakın zamanda bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Hem iş, proje ve ders (üniversite için) hem de oyun oynamak için kullanacağım. Genellikle simülasyon oyunları (MFS, ETS, ATS) ve rekabetçi oyunlardan sadece Valorant oynuyorum. Yapacağım işi ve oynayacağım oyunu kastırmasın, beni en azından 4-5 yıl götürse yeter. Ekipman hariç bütçem maksimum 70 bin TL. Intel kullanmayı bilmediğimden AMD olsun istiyorum. Acaba böyle bir şey mümkün müdür? Bu işin uzmanları yardımcı olursa gerçekten çok minnettar olurum.

Ekran kartı Nvidia mı AMD mi olsun? Ayrıca hazır sistemlere olur musunuz?

Selamlar,

Anakartı B650-A Wi-Fi, RAM'ı 2x16 6000 CL30, SSD'yı Adata Legend ya da bütçeye uyarsa KC3000 yapıp alabılırsın.

Ekran kartı NVIDIA mı AMD mi olsun? Ayrıca hazır sistemlere olur musunuz?

Hocam AMD olursa çok daha iyi olur hazır sistemlere de okeyim ama hani ilk defa toplayacağım veya alacağım kasa ve mümkünse parçaların beyaz olmasını istiyorum hani böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama ekran kartlarına bakmıştım RX'lerde onların beyazları bayağı bir pahalı ve nadir oluyormuş sanırım ekran kartı beyaz olmasa da olur.

Anakartı B650-A Wi-Fi, RAM'ı 2x16 6000 CL30, SSD'yı Adata Legend'ya da bütçeye uyarsa KC3000 yapıp alabılırsın.

Hocam öncelikle teşekkür ederim attığınız PC gerçekten güzel ama ben beyaz toplamak istiyorum bir de üstüne masraf yapmak yerine yani çeşitli sitelerden alarak toplamak daha ucuza gelmez mi?

Hocam öncelikle teşekkür ederim attığınız PC gerçekten güzel ama ben beyaz toplamak istiyorum bir de üstüne masraf yapmak yerine yani çeşitli sitelerden alarak toplamak daha ucuza gelmez mi?
Hazır sistemler daha ucuz oluyor ondan hazır sistem öneriyoruz. Ayrıca dediğiniz şeyleri yapabilecek 30.000 TL bilgisayarlar var zaten.

Hazır sistemler daha ucuz oluyor ondan hazır sistem öneriyoruz. Ayrıca dediğiniz şeyleri yapabilecek 30.000 TL bilgisayarlar var zaten.

Teşekkürler hocam anladım peki sizce dediğim gibi parçaları ayrı ayrı alıp birleştirmeli miyim yoksa bir hazır sistem seçip onun üstünden mi parçaları değiştirmeliyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı