AMD Tabanlı vs Intel Tabanlı Sistem

Sence Hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    89
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD Gains Significant GPU Market Share from NVIDIA - Market Realist İçeriğe bak bakalım bi. Baya bir eşitlenmiş be kardeşim, yarısı kadar pay alamamış bile. Kendinizi böyle komik durumlara artık daha fazla düşürmeyin. Olmayan şeyin varlığına inanmış olman üzücü ayrıca "RX570 hakkında hiç sorunla karşılaşmadım" dediğini de kaydettim lazım olacak. Cehalet kötü bir şey tabi. @actanonverba sende çok rahatsız oluyorsan ki çok normal olman körler sağırlar birbirlerini ağırlarken gerçekleri bu şekilde paylaşmam gıcığınıza gidiyor, basarsın engeli güzel kardeşim kafan rahat eder. Onun dışında boş yapma.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye Ben seni etiketlemedim, senle muhatap da olmadım olmayacağım zaten. Beni bi sal. Fanboyluğa yeni bir soluk getirdin bu yüzden saygı duyuyorum ama sevmiyorum anlatamadım. Vaktini bana harcama ya istemiyorum. İkide bir küçük dünyaları yaratmışsın gibi çocukça laflar ederek iğnelemeye çalışıyorsun. Ben arkadaşa bununla uğraşma diyerek sana da yardımcı oluyorum aslında. Teknoloji bilginin yarısı yanlış yarısı da eksik zaten. Bunun farkındalar ancak benim gibi işsiz şekilde uğraşmak istemiyorlar. Ben de saldım. Sen de beni bir sal.

@actanonverba O "bu" dediğin senin... Rahatsızlık duymana sebep oluyorsa kusura bakma kardeşim. Rahatsız oluyorsan engelle dediğim gibi. Sürekli aynı şeyleri yazıp duruyorsun. Kendi düşüncelerim bunlar görmek istemiyorsan engellersin.

İntel para veriyo galiba size. Bir soru neden AMD öneren birini aşağılarsın? Bende öneriyorum bizim böyle düşünmemiz neden fakir damgası yememize sebep oluyor? Hep böyle oluyor ilk birkaç kişi AMD öneriyor sonra aradan bi kişi çıkıp "İntel daha fazla FPS alıyor ki" diyor. Sonra AMD ciler le İntel ciler birbirine giriyor. İsterdim ki böyle konular ın tek çaresi kilitlenmek olmasın.

Yahu, biraz mantık. Bahsettiğiniz işlemcilerin arasındaki fark %5;
O da günümüz oyunları arasındaki fark. Güncel oyunlar gerçekten çoklu çekirdeğe geçtiğinde görüşürüz Intel'le. Tek çekirdek performansı yalan olacak. @Silinen üye şimdi ben Threadripper alsam fakir mi olmuş oluyorum? Ya da daha doğrusu imzamda yazan sistem herkesin alabileceği düzeyde mi? Neden AMD fakir işi olsun? Yani, kanıtlarla saçmalamışsın, helal olsun. Ayrıca "Wattman hatası" deyip neredeyse çoğunun Sapphire kullandığı ve doğru düzgün PSU kullanmayan kullanıcıların konularını atmışsın. Biz Sapphire almayın demiyor muyuz, diyoruz. Alırsan cezasını çekersin, yapacak bir şey yok. 200 TL fazla verip kalitelisini almak varken, Sapphire almışlar. Yapacak bir şey yok.

+ olarak, 9900K ile 1080P oyun performans farkı gerçekten oyundan oyuna değişmekle birlikte asla %10'dan farklı değil. Ama aynı fiyatta 3900X %40 civarı daha yüksek multicore gücü sunuyor. Zaten tüm çekirdekleri kullanan render vb. programlarda çıktı süresi karşılaştırmaları ile aradaki bariz fark net şekilde belli. Bunun dışında söylediklerinize kısmen katılmıyorum. Ürünlere markadan ziyade model gözüyle bakmak gerekli diye düşünüyorum. Sapphire Nitro+ RX570 sahibiyim ve 3 ay civarıdır tekbir sorun ile karşılaşmadım. Nasıl inandırabilirim bilmiyorum ama durum bu şekilde. Birçok Nitro+ sahibi de sorunla karşılaşmıyor. Sapphire demektense model bazında sorunlu ithamda bulunmak bence daha doğru olur. Genel olarak evet en çok sorun açılan konular Sapphire ile alakalı ancak Nitro+ modeli olarak ben pek görmedim yada hatırlamıyorum.

@actanonverba Bende zamanında Sapphire kullandım, sorun yaşamadım. Ancak genel olarak sorunlu bir marka. Kime neyin denk geleceğini bilemiyoruz, almamak daha iyi. Teknolojiyle kumar mı oynayalım?
O da doğru Bu 3500X neden çıkmıyor bilginiz var mı? 1 tane userbenchmark skoru var 2 hafta oldu atılalı ancak arkası gelmedi. Test gerçek mi yalan mı o da belli değil. Çatlicam meraktan o derece yani. Böyle 999TL'e felan gelirse sanırım ortalık karışacak. Harici satılmazsa zaten -_- (hazır sistem dahili şekilde RX5500 gibi piyasaya sürülürse oturur ağlarım)
Ekleme: Şimdi farkettim, 3500 skorları gelmiş ve 2. 3500X skoru da gelmiş hem de 21 saat önce. Geliyor sanki

3500X'in dahili olarak sistemlerle satılacağını sanmam. AMD son rötuşları yapıyor olabilir. Belki çıkan işlemcilerde yaşanan sorunlar üzerine çalışıyordur. Test büyük ihtimalle gerçek, çünkü olamayacak şeyler değil. Fiyatlandırma da gerçek olabilir çünkü AMD'den bahsediyoruz. Benchmarkı şöyle tekrar bırakayım, gözden geçirin;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…