AMD tarafında anakart seçimi

Yer
Gaziantep
Daha fazla  
AMD tarafına geçeceğim ve anakart seçiminde neye dikkat etmeliyim? Yani Intel'de Z serisi anakart alınca OC yapabilme gibi imkanlar sunduğu gibi AMD'de X570 alırsam bana ne avantaj sağlar? Yoksa B alıp geçmeli miyim?

Hocam mevcut anakartımı 2000 TL civarına satacağım için bütçe var sıkıntı yok ama hani X570 anakart almak bana ne katacak onu öğrenmek istiyorum. Yoksa tabii b anakart alırsam daha iyi olur diğer ekipmanlarımı değiştirebilirim.
Hocam çok farkları yok aslında güzel bir B550 anakart alırsanız yeter size.

B450 ve üzeri bir anakart iş görecektir. Bütçe yükseldikçe VRM sayısı ve kapasitesi artar, yani güç beslemesi daha da güçlenir genel olarak. O da OC potansiyelini artırır. Intel kadar kısıtlayıcı değil AMD. Bu kadar eski bir anakart bile hala güncel işlemciler ile çalışıyor. X570 alırsanız asıl artınız PCI-e 4.0 desteği olur. O arabirim ile kullanacağınız donanımlar varsa, X570 almanız mantıklı. Tepe işlemcileri, ekran kartlarını ve depolama birimlerini hedeflemiyorsanız, o anakarta pek ihtiyacınız yok.

Ryzen 7 5800X için Gigabyte B550 Gaming X, Asus Prime B550M-A(Wi-Fi), Gigabyte B550M Aorus Elite gibi anakart işini fazlasıyla görür. OC yapabiliyorsun. RAM sınırlaması yok. Yazdıklarım B550'nin kaliteli anakartlarıdır. Aşırı derecede OC yapmıyorsan X570'e gerek yok.

Hocam mevcut anakartımı 2000 TL civarına satacağım için bütçe var sıkıntı yok ama hani X570 anakart almak bana ne katacak onu öğrenmek istiyorum. Yoksa tabii b anakart alırsam daha iyi olur diğer ekipmanlarımı değiştirebilirim.

Şu anki anakartınız nedir? B450 Tomahawk Max 5800X i gayet besleyebiliyor ve 950TL.
@BerkayZ87

Şu anki anakartınız nedir? B450 Tomahawk Max 5800X'i gayet besleyebiliyor ve 950TL.
@BerkayZ87
Şahsen başkasına önermeden önce kendim test etmek isterim. Değerler güzel olursa önermeye başlarım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı