Merhaba. Bilgisdayar özelliklerim SS'dekilerdir. Oldukça eski ve düşük özellikli bir sistem. Daha önce Win 7 Ult. kullanıyordum. Fakat sistemin yavaşlığı nedeni ile Win 10 denemeye karar vermiştim. 2-3 haftadır sıkıntısız kullanıyordum. Üstelik açılış süreleri (sistemin ve programların) önemli ölçüde kısalmıştı. Fakat dün itibari ile (05.02.16) "Windows Defender bilgisayarınızı taramalı" diye bildirim aldım. Taramayı başlattım. 5dk sonra mavi ekran aldım. Yeniden başlatmasını bekledim. Ama başlatmadı. Ortalama 20 dk sonra güç kaynağını kestim ve yeniden PC'yi açtım. Açılışı uzun sürdü ve parola kısmı yerine ilk günkü kurulumda gelen Win 10 için Outlook, Ondrive, pin vs. ekranı geldi. Giriş yapmayı denedim hesapla, ama hata verdi, giriş yapmadan açtım. Tamamen temalar başlat menüsü vs. her şey ilk günkü gibiydi. Programlar yüklü olduğu halde başlatta gözükmüyordu. Yani bütün sistem mahvoldu, format atmayı düşünüyorum.
Sizlere sorum hangi işletim sistemini kullanayım. Windows önceliğim. Çünkü oyun oynayan biriyim ve oynadığım oyunların Linux tarafından sorun çıkaracağını falan düşünüyorum. Deneyimli bir kullanıcıyım. Kullandığım programlar vs. için Home sürümleri sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Bir yandan da sitemim düşük özellikli olduğu için Ult, Pro. vs.'den de çekiniyorum. Yeni PC al demeyin maddi durumum en az 1 yıl buna el vermez.
Velhasıl kelam çıkmazdayım, doğru yolu arıyorum Sizlere güveniyorum. Sağlıcakla...