AMD uluslararası garanti desteği deneyimim

Malesef 3. Kez gönderdiler takip kodu falan gelecek dediler kod falan gelmedi. Bende yoruldum laf anlatmaktan gümrüğe peşine düşmedim. Eğer gönderecek varsa ürün çıkarken geçici çıkış belgesi gibi birşey doldurması lazım yoksa benim gibi ürünü alamayabilirsiniz.

Ben gönderirken o tarz bir belge göndermedim ama belgelerden birinde repair for warranty gibi bir ibare vardı yanlış hatırlamıyorsam, bugün sonunda gümrük sürecim sonlandı yarın dağıtıma çıkacak ürün, sırf bu gecikmelerden dolayı 750TL ceza ödedim 9 Ağustos'tan beri uğraşıp durmaktan bıkmıştım.

Ne yaparsam yapayım adamlar DHL kargo ücretini karşıladıkları anlaşmalı kodu vermiyor ve sürekli ısrarla bulunduğunuz yeri desteklemiyor diyor oysaki DHL postanesi ile aram 52km gidip ben oradan göndereyim bana kod verin diyorum ona da yok işin sakat tarafı bozulan işlemci 5900X şu an gidiş ve gelişte ne kadar gümrük ücreti ödeyeceğim bilmiyorum bu konuda bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi? Bu durumdan gümrük ücreti ödemeden kurtulmanın bir yolu var mı bozuk bir ürün yolluyorum garanti hizmeti alma amacıyla.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hala forumu kullanıyorsanız size bir sorum var AMD global sıfır kapalı kutu ürünmü gönderiyor yenilenmiş ürünmü gönderdikleri ürünün fotoğrafı varsa elinizde paylaşırsanız ben veya benim gibi merak eden insanlarda sorusuna yanıtını alır.

Sıfır ürünmü gönderdiler hocam sıfır kapalı kutu ürünmü yoksa yenilenmiş ürünmü fotoğraf atabilir misiniz?

Hocam benim gönderdiğim kutu içinde işlemciyi sıfır gönderdiler şu an o sistem yok bende sattım.

Sıfır ürün göndermişlerdi. Ben fotoğrafını çekmiştim ancak çok süre geçti. Bulabilirsem yükleyeyim.

Arkadaşlar merhaba Amdye bozulan 5950x işlemcimi gönderdim ve değişim yaptılar. Bugün ürün Türkiye'ye DHL ile geldi fakat gümrüğe takıldı. Amd ürün fatura tutarını 779usd olarak göndermiş. Dhl firmasının yönlendirmiş olduğu DGF mali müşavirlik biz yapamayız dediler. Bu ürünü gümrükten nasıl çekeceğim. Ürün garanti kapsamında değişti ama gümrükte takılı kaldı.

Sorunu çözebildiniz mi? İşlemciyi teslim alabildiniz mi?
Süreç hakkında bilgilendirme yapabilirseniz çok iyi olur.

Sorunu çözebildiniz mi? İşlemciyi teslim alabildiniz mi?
Süreç hakkında bilgilendirme yapabilirseniz çok iyi olur.
Ürünü teslim aldım arkadaşlar. Ürün direk olarak gümrüğe girdi. DHL firmasının yönlendirmiş olduğu gümrük firması ilk görüşmemizde bu ürünün gümrüğünü biz yapamayız dediler. Başka gümrük firması ile görüştüm bir işlemci ücreti kadar ücret çıkardılar. Durumu AMD'ye bildirim. DHL ile iletişime geçtiklerini gereken evrakları verdiklerini ve beklememi söylediler. Yaklaşık 1 ay sürdü ve yeni ürünüm DHL tarafından teslim edildi.

Hayırlı olsun dostum. Ben de senin gibi 5950x işlemcimi gönderdim, 1 hafta içinde AMD yenisini gönderdi ancak burada gümrükte takıldı. DHL ile görüştüğümde aynı şekilde 779$ bedel üzerinden ithalat işlemi yapılması gerektiği söylendi. Buna gerek olmadığını anlatsam da anlamıyorlar maalesef. Sen bu süreçte başkaca birşey yapmış mıydın, yoksa sadece bekledin mi?

Insan biraz tedirgin olmuyor değil. Süreci sorunsuz aşabilecek ve hızlandırabilecek her türlü fikre ve öneriye ihtiyacım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…