AMD ve Intel işlemci takılabilen anakart neden yok?

PazaniL

Hectopat
Arkadaşlar AMD ve Intel neden ortak bir anakart yapmıyor mesela bir kısma AMD soketli işlemci takılabilecek bir kısma Intel soket bir işlemci takılabilecek mantıklı değil mi? Böyle bir şey yapılması mümkün mü?

1994 yılında böyle bir şey mümkündü, ancak şu an mümkün değil. Mimari ve pin yapıları çok değişti.

Sence karlı olur mu satıcı için?

Şu anki performanstan ve mimarilerden çok çok büyük düşüşleri kullanıcılar kabul ederse neden olmasın. Ortak noktaları olan işlemciler üretirler ortak anakartta çalışması için. Sonra ağlarız oyunlarda ekran kartı kullanımı neden düşük, işlemciler neden yetersiz vs. diye.
Basit bir opsiyon için çok fazla şeyi gözden çıkarmak gerek.

İlk defa duydum. Biraz bilgi verir misiniz?

Bildiğim kadarı ile, elbette.

AMD 1990'lı yıllarda Intel'in ürettiği işlemcilerin bir benzerini ürettiği için soket yapısı olarak da aynılardı, böylece aynı sokete sahip bir anakarta hem Intel hem de AMD işlemci takılabiliyordu.

Ben de öğrendiğimde hafif şaşkınlık olmuştu, Recep Baltaş'tan öğrenmiştim ben de.

Keşke öyle olsaymış.

AMD 1990'lı yıllarda Intel'in ürettiği işlemcilerin bir benzerini ürettiği için soket yapısı olarak da aynılardı, böylece aynı sokete sahip bir anakarta hem Intel hem de AMD işlemci takılabiliyordu.
Soketler de Slot değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…