AMD ve Intel uyumlu RAM nedir?

ferhatunvr

Hectopat
Daha fazla  
Ben RAM satın alacağım DDR2. Mağazalara baktığımda "Sadece AMD uyumludur, Intel uyumludur" şeklinde yazılar bulunuyor. 4GB RAM almak istiyorum tek slot ancak hemen hemen hepsinde AMD uyumlu yazıyor. Şimdi bu RAM'i alsam Intel anakartta veya işlemcide çalışmaz mı? Hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum ve sıkıştım kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden zaman ayıran herkese çok teşekkür ederim, iyi günler dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim ram'in ddr kaç olduğuna bak anakartin modeline göre siteden kaç GB desteklediğini öğren ona göre al sıkıntı olmaz uyumda sadece anakartin kaç GB desteklediği ve ddr önemli olan 1 hafta önce yazmış olsan benim eski bilgisayardaki rami verirdim bilgisayarcıya verdim ama ddr2 olduktan sonra anakrtinda 4 GB destekliyorsa alabilirsin

Kardeşim anakart modeli Gigabyte G31m-S2l ve DDR2 RAM destekliyor. Şuan ben 2 tane 2GB RAM kullanıyorum total de 4GB kapasite var. Ancak RAM hızı 333 MHz olduğu için bana çok sorun çıkartıyor ve yeni RAM almak istiyorum bu arada 8GB yapmak istiyorum bellek kapasitesini.

Anakart sitesinde bellek kısmında bu özellikler yer alıyor;
  1. Çift kanal bellek mimarisi
  2. 2 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 4 GB'a kadar bellek desteği
  3. DDR2 1066(OC)/800/667MHz
Şimdi hocam burada 2x demiş ya 8 GB mi destekliyor kart yoksa 4 mü?

Not: Kusura bakma kardeşim, RAM yazısının sadece 'R' harfini büyük yapıp diğerlerini yapmadığım için ceza vermişler ondan yazamadım. Arkadaş 7. Sınıf terkim Türkçe yazım kurallarını pek bilmiyorum sürekli ceza, ceza delirtti

Kullandığınız RAM 333 MHz değil 667 MHz o baktığınız yerde yazan rakamı 2 ile çarpmanız gerekiyor.

Değişim yapmanıza gerek yok. Çünkü hiç bir performans artışı yaşamayacaksınız.

Kardeşim bende de yeni sistemi toplamadan önce o anakart vardı 4x2 taktığımda çalıştırmıyirdu.
Ram alma bence çünkü hız olarak performans artışı o kadar çok olmaz.
Onun yerine yeni bir anakart al paranı biriktirip. Ddr2 sistem cok eskide kaldı.

Zaten öyle yapmayı planlıyorum kardeşim. Şuan işlemci olarak Quad Core Q8400 CPU 2.66 4 Çekirdek ekran kartı olarak da AMD R7 240 2GB kullanıyorum bunlar beni idare ediyor ancak bana HDD, Anakart ve RAM engel oluyor onları değiştirdikten sonra ekran kartımı biraz daha yeni nesil giriş seviye değil de orta seviye veya çok az üstü olarak değiştirmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…