Rehber AMD ve Intel'de CPU Turbo Boost kapatmak

Rekabetçi oyun oynamıyorsanız bilgisayarınızın uzun ömürlü olması açısından turbo boostu kapatmanızı tavsiye ederim. Hatta yeni nesil işlemcilerde undervolt uygulaması da bilgisayarın uzun vadede sağlığını olumlu etkileyecektir.
Sadece ihtiyaç duyduğumda açıyorum ben.

Laptop BIOS'larında genel olarak böyle bir seçenek mevcut değil.

Hocam konuyu hortlattık ama öncelikle teşekkür ederim çok işime yaradı ısınma sorunu kalktı fakat şöyle bir durum var ne alakaysa PC yeniden başlatınca devre dışı yaptığım yer agresif oluyor her PC başlattıgımda Turbo bost kapatmammı lazım

Bayağı işime yaradı. Ben de yeni seçenek çıktı, turbo modunu aktif etme biçiminin 6 seçeneği çıktı. Ben kapattım, ısınma yaklaşık 25 derece düştü ve aldığım fps düşmedi. Zaten 60 fps maksimum olan oyunda, 60 sabit fpsyi vermek için turbo modunu açıp 3900'a çıkıyordu. Oldukça faydalı içerik.

Ben bu ayarın üstüne bir de Sistem soğuma ilkesi yoktu onu da Regedit'e ekleyip aynı şekilde pasif soğutma yaptım. Hadi bakalım şimdi dönsün dönebiliyorsa fanlar.

Teşekkürler hocam işe yaradı. Ben biostan kapatmıştım turbo boost gibi bir ayar vardı ama işe yaramamıştı. Hayat kurtardınız hocam 99 dereceden 85e düşürdük.

Allah razı olsun. FPS değişmedi çok, sıcaklık ise 20 ila 30 derece düştü. 70-80 hatta 90'dan 60'da oynamaya başladım.

Legion 5 Pro aldım 7945HX var. Cehennem gibi yanıyordu. Harbi çözüldü durum. Ama bana göre temel hıza çekmeyin. Verimli Etkin seçeneğini kullandım ben. O daha iyi ısınmıyor. 4ghzde çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…