AMD Vega mı, GTX 1070'mi ?

SaL1K

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 1600X'lı sistem toplayacaktım. Bu sisteme RX 580 Ekran kartı takmayı düşünüyordum. Lakin sistemin tüm parçalarını alıp sadece ekran kartını daha sonra alırsam bütçeyi zorlayarak GTX 1070 alabilirim. Sistem oyun amaçlı kuruluyor. Ama bu kadar para verdiğim için render yapmasam bile render için de uygun olmasını isterim. Sistemden beklentim gelecek 2-3 yıl içerisinde çıkacak oyunları ultra da oynayabilmek. RX 580 alırsam pişman eder mi beni ? Bütceyi zorlayıp GTX 1070 almalı mıyım ? Yoksa Vega kartlarımı beklemeliyim ? Monitörüm 24 inch 1080P. Monitör değişmeyecek. Ne öneriyorsunuz ? Yorumlarınız benim için çok önemli, bu kadar para veripte sonra pişman olacağım ürün almak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Nvidia'dan uygun satıyor ürünlerini yani VEGA mimari'nin GTX 1070 karşısındaki kartı muhtemelen 1070 den uygun olacaktır. uzun vadeli ultra istiyorsanız ya 1070 yada VEGA alın. RX 580 1080p için aslında şu an fazla fazla yeterli fakat teknoloji çok hızlı 1070 yada VEGA alın kafanız rahat olsun derim. Ghost recon wildlands ultrada bayağı düşük fps veriyor RX 580 1060'da high a alınca yükseliyor tabii ama hedefiniz tam performanssa ve uzun vadeyse biraz kendinizi sıkın derim. Ama çok önemli bir konu değil bütçeniz yetmiyorsada 1080p için RX 580 şu an için fazlaca iyi dediğim gibi

Hangi monitöre sahipsen ona uygun olan ekran kartını seçmelisin. Monitörün 2K 4K olur işlemcin ve diğer bileşenler uygundur o zaman GTX 1070 ve daha çıkmayan VEGA ekran kartlarına bakarsın.

Daha çıkmamış bir kartı karşılaştırma yapıyorsun. Yada yanlış yazdın. Ancak VEGA çok güçlü olacak, 1070 yanında baya sönük kalacak. Zaten belirtiliği güç 12.5 TFLOPS ki GTX 1080Ti'den bile güçlü.

1080p için yukardaki arkadaşlarında dediği gibi vega çok fazla kaçabilir o yüzden 1070 1080p ye biraz fazla gelsede ileriye dönük mantıklı bir seçim olur.​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…