AMD vs Intel

Kullanım amacınıza bağlı. Mesela R5 2600 ile I5 9400F'i karşılaştıralım.
I5 9400F'de 6 çekirdek 6 sanal bulunurken R5 2600'de 6 çekirdek 12 sanal bulunuyor. Bu R5 2600 tarafında artı bir özellik.
Tek çekirdek performansında I5 9400F R5 2600'den daha önde, iş çoklu çekirdeğe gelince bu sefer de AMD geçiyor.
Tek amacınız ben oyun oynayacağım, günü kurtarsın yeter overclock'la falan asla işim olmaz diyorsanız I5 9400F tam size göre bir işlemci.
Diyorsanız ki ben overclock yaparım performansımı arttırırım, yayın açarım, oyun oynarım, render alırım vb. AMD bu yönde çok daha iyi bir işlemci. Şahsen Intel'in oyunlarda aşağı yukarı 5-10 FPS fazla vermesinden başka bir artısı olduğunu sanmıyorum. Ne overclock yapılıyor ne de aynı anakart üzerinden sonraki nesili kullanabiliyorsunuz.

AMD derim. Çoklu çekirdek performansi bir artı. Onun dışında anakart seçiminde çeşit bol ve ileriye dönük olabiliyor. İşlemciye ufak dokunuşlar ile hız aşırtma mümkün. Fiyat konusuna gelirsek AMD hem bütçe dostu.. Tr şartlarında bu fiyata bu performans gerçekten muhteşem.. TR de kullanıcılarını memnun eden cebini rahatlatan bir işlemci. Şimdi durum böyle olunca neden AMD alayım ? Eskiden tek lider intel di. Ozamanlar AMD harbiden kötüydü. Bir çok kişinin ağzı yandı. Şimdi kotuluyenler sanırım AMD kullanmamış.. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor misali bu olay. Karar sizin tabi yine de..

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı