AMD vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben TR dedim ama neyse artık demekki almıyor.
Türkiye’de de durum aynı.
%30’a çıkarmayı planlıyorlar ama senin dünyan çok sınırlı olduğu için herkes AMD kullanıyor sanıyorsun.
Hadi bilmiyor olabilirsin ama insan birisi ile tartışmaya girmeden önce açar bir okur.

Son düzenleyen: Moderatör:
F/P istiyorsan AMD.
Daha çok paraya, aynı performansı veya az fazlasını alayim diyorsan Intel.

Şu da bir gerçektir ki ürünleri geliştiren ve fiyatını belirleyen aslinda rekabettir. Ryzen serisi basarili olmasaydı bugün ki yeni Intel işlemciler olmazdi, daha ezikleri daha pahalıya bile satılabilirdi. Rakibine ayağını denk al demesi sebebiyle bile AMD'ye sempati duyulur.

Pazar payını falan geçin. Bırakın onu CEO'lar düşünsün. Verdiginiz parayla en iyisini hangisi veriyorsa, alip kullanin. Bir markaya baglanmak sadece sana kaybettirir.

Benim son zamanlardaki Ryzen'lerden bahsettiğimi anlamışındır ama ama anlamadığına eminim ve cevap almak istemiyorsan böyle bir platformda işin yok git kendin gibi fanboy olanlarla takıl. Gözünü aç bak AMD şu an Intel'den daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:

İntel rakip olduğu için bile AMD alınabilir. Onun sayesin de daha güçlü işlemciler geliyor

Bu tarz konular açılmasın yazan arkadaşları pek anlayamadım doğrusu. Bu konu tartışılmalıdır bence insanlar iyi kötü yanlarını öğrenirler. Tabii tartışırken ''AMD tek geçerim.'' ya da ''Intel kalite yahu.'' yazıp en ufak bilgi bırakmadan tabiri caizse ''fanboyluk'' yapanlar bir zahmet yazmasınlar.

Mesela herkes şu konuyu atlamış. Intel son nesil işlemcilerin çoğunda kullandığı teknoloji nedeniyle bazı güvenlik açıkları verdi. Zararlı yazılımlar işlemci üzerinden çalışmakta olan diğer yazılımlara ait bilgileri sızdırabiliyor. Bu konuda ortada herhangi bir sızıntı olduğuna dair bilgi yok ama bunun mümkün olduğu ile ilgili bilgi paylaşıldı. Bu da kredi kartı bilgileri gibi ya da başka kişisel bilgilerin sızması anlamına gelebilir. Daha önce de başka güvenlik açıkları olduğu gündeme gelmiş ve bu açıkları kapatmak uğruna performans kayıpları yaşanmıştı.

9400F Intel'in kötü durumda olmasına rağmen çıkardığı çok güzel bir F/P ürünüdür. Bu ürün Ryzen 5 2600 ile aynı fiyatta olsa bence kimse gidip de Ryzen 5 2600 almaz. Ama işte tek verebildiği cevap benim açımdan 9400F başka yok.

AMD FX serisinde çuvalladığı çoklu çekirdek sevdasını inatla yeni nesile taşıdı. Üstüne bir de tek çekirdek performansında 3. nesille Intel'in önüne geçti. Şu an tek sorunu işlemcileri piyasaya biraz erken sürmeleri oldu. Henüz daha stabil BIOS ve chipset sürümleri olmadan sanırım Ryzen rüzgarının etkisinde bir heyecanla acele ettiler. Bu süreçte AMD'nin yaptığı bu hata bence çok basit.

Böyle artısını eksisini yazın ki bu tartışmanın bilgilendirici tarafları olsun.

Ben böyle konuların bilgilendirici tarafının olduğunu zannetmiyorum. Rekabet, kavga, tartışma, bilgi isteyenler Google'a AMD vs Intel yazıp inceleyebilir. Bu tarz yeni konu açılmasının üşengeçlik olduğunu düşünüyorum yada sıkıldığı için biraz tartışma okumak.

Açıkçası internette çok fazla fan boyluk gördüğüm için buraya yazıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…