Merhaba 2.elden 6-7 bin arası ekran kartı almak istiyorum aslında AMD ekran kartlarına pek ilgi duymuyorum ama F/P açısından AMD daha iyi gözüküyor en ucuz olarak 6300 TL'ye kutu faturalı 29 ay garantili RX 6750 XT 12 GB buldum NVIDIA karşılığı RTX 3070 denebilir ama maalesef kutu fatura ve garantisi olmayan 3060 Ti versiyonları 7000 TL'ye satılıyor bu durumda RX 6750XT daha mantıklı oluyor ne yapmalıyım sizce?
Merhaba 2.elden 6-7 bin arası ekran kartı almak istiyorum aslında AMD ekran kartlarına pek ilgi duymuyorum ama F/P açısından AMD daha iyi gözüküyor en ucuz olarak 6300 TL'ye kutu faturalı 29 ay garantili RX 6750 XT 12 GB buldum NVIDIA karşılığı RTX 3070 denebilir ama maalesef kutu fatura ve garantisi olmayan 3060 Ti versiyonları 7000 TL'ye satılıyor bu durumda RX 6750XT daha mantıklı oluyor ne yapmalıyım sizce?
F/P olarak AMD daha önde fakat yazılım problemleriyle uğraşmak istemiyorsan Nvidia al sadece güncelle yeter daha başka birşeyi düşünmeden kullan. AMD sorun olmayan sayısı sorun yaşayana göre daha az. Mesela benim kuzen AMD RT 6700XT var sorun yaşadığını duymadım, PC kapanmıyor fakat ben kurcalayınca Wattman hatası almış fark etmeden.
Hocam bende AMD alacaktım. WattMan olayından sonra vazgeçtim. FPS olarak AMD daha iyi arada 10-15 gibi bir fark var ama WattMan durumu da o yüzden NVIDIA almak daha mantıklı gibi bu arada bende ikinci el alacaktım çok mining yapan kart var o yüzden sıfır almaya karar verdim.
Selamlar. Forumda sık sık Wattman konularıyla karşılaşıyorum. Ben de her konuya aynı cevapları vermek yerine detaylı bir rehber hazırlamak daha doğru olur diye düşündüm. Umarım işinize yarar. Not: Eğer sorunu çözdüyseniz nasıl çözdüğünüzü, ayrıca rehberde bulduğunuz eksik veya yanlış kısımları...
Hocam bende AMD alacaktım. WattMan olayından sonra vazgeçtim. FPS olarak AMD daha iyi arada 10-15 gibi bir fark var ama WattMan durumu da o yüzden NVIDIA almak daha mantıklı gibi bu arada bende ikinci el alacaktım çok mining yapan kart var o yüzden sıfır almaya karar verdim.
Eğer SMD almak zorunda değilsen, bütçene göre NVIDIA kartlar varsa her zaman NVIDIA’yı seçmelisin. Yıllarca AMD kullanmış biri olarak bir daha asla elime bile almam.