AMD Wraith Prism RGB kablosu nereden bulunabilir?

Kaddiriiniz

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600/ AORUS ELITE RX6700XT 12G/ AMD Wraith Prism CPU Cooler/Corsair Vengeance 8X2 3200MHz/GIGABYTE B550M AORUS ELITE V1.3/ ADATA SU630 240/Samsung 990 PRO Heatsink/TOSHIBA P300/LG 22MK400H-B /GAMEBOOSTER GB-2717FF

Gamepower mihawk 7.1/ Attack Shark K86/ SteelSeries Rival 3/ Logitech G920 + Shifter.
Meslek
CNC Op.
RAM
2x8 CL16 3200mhz oc
Ekran kartı
rx6700xt
Anakart
b550m aorus elite v1.3
İşlemci
r5 5600
Yıllar önce arkadaşım hediye etti, 3 seneye yakın belki de daha fazla kullanıyordum. 3 pin kablosu vardı anakartta, RGB girişi olmadığı için USB girişine bağladığımda kontrol edebiliyordum ancak anakartımı değiştirirken kabloyu kaybettim ve ışıkları en son ayarladığım şekilde kaldı. İnternette her yere baktım ancak o kablodan bulamadım nereden bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yıllar önce arkadaşım hediye etti, 3 seneye yakın belki de daha fazla kullanıyordum. 3 pin kablosu vardı anakartta, RGB girişi olmadığı için USB girişine bağladığımda kontrol edebiliyordum ancak anakartımı değiştirirken kabloyu kaybettim ve ışıkları en son ayarladığım şekilde kaldı. İnternette her yere baktım ancak o kablodan bulamadım nereden bulabilirim?
O kablo maalesef AMD’e özel, standart bir RGB kablo değil. Şunlara bakabilirsin:

• eBay/AliExpress’te “Wraith Prism RGB cable” veya “AMD Wraith Prism LED cable” araması.
  • Amazon Türkiye veya yurt dışı Amazon’da “AMD Wraith Prism” yedek parça satıcıları.
  • Yerel PC tamircileri / modding dükkanları: elinde artan stok olabilir.
  • Technopat, gibi forumlarda takas veya toplu alım ilanları.
  • En garantili işlem: AMD Türkiye müşteri hizmetlerinden “yedek parça” talep etmek.

eBay üzerinden buldum ancak unuttuğum bir şey var. Benim şu anki anakartımda yalnızda RGB C1 isimli soket var eski anakartımda olduğu gibi boşta USB soketi yok. Anlamadığım şey de eski anakartım MSI A320M bildiğiniz üzere RGB desteği yok, şu anki anakartım B550M Aorus RGB 2.0 destekli. RGB desteği olmayan anakartta RGB'yi kullanıp destekli anakartta kullanamayacak mıyım? Bunun bir yolu var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı